Rebecca, Västerås

Rebecca, Civilingenjör i marin teknik

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH för att Civilingenjör i marin teknik lät helt rätt för mig och campusområdet är väldigt fint där man trivs bra!

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag valde min utbildning på BTH för att jag i framtiden vill kunna arbeta med att komma på innovativa lösningar eller liknande för att förbättra havsmiljön. Jag var intresserad av marinbiologi men jag ville ha den tekniska delen av att kunna utveckla befintliga och nya konstruktioner, då verkade marin teknik helt rätt och jag är mycket nöjd med mitt val. Även om det är mycket matematik och teori så har vi redan under första året roliga projekt som är praktiska och vi har gått på flera studiebesök.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH är att jag trivs så bra på skolan och med människorna runt omkring mig. BTH har bra kontakt med företag i närheten som vill att vi ska bli klara med utbildningen och det finns bra möjligheter till att få hjälp med studierna vid behov.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Mitt drömjobb skulle vara att utveckla innovativa marinkonstruktioner och lösningar för att förbättra havsmiljön. Eller att konstruera undervattensrobotar eller djupgående ubåtar för forskningssyfte.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Jag tror att jag kan jobba med någon form av dykningsteknik, det finns flera intressanta företag i närheten och som vi får träffa under vår studietid. Företagen här verkar vara mycket intresserade av oss när vi studerat klart.

Vad är det bästa med Karlskrona/Karlshamn?

Karlskrona är en väldigt fin stad med fin natur! Jag trivs väldigt bra och det är inte alla campus som har brygga och volleybollplan.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Det är mycket mer eget arbete på högskolan, man måste se till att lägga ner rätt tid på sina studier och det behövs mer planering än på gymnasiet.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

En bättre värld skulle vara med renare hav och havsmiljö. Jag vill kunna bidra på bästa sätt för detta, därför valde jag marin teknik för att kunna lära mig arbeta med tekniska lösningar som kan bidra till en bättre miljö.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft är att kunna bidra på bästa sätt för en bättre havsmiljön. För att göra det valde jag civilingenjör i marin teknik på BTH för vi får lära oss om bland annat marin konstruktion, vi får redan första året göra praktiska projekt där man får börja tänka kreativt. Där för är jag väldigt taggad på att gå klart min utbildning och jag tycker vi läser intressanta och roliga kurser under tiden.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×