Angélique, Malmö

Angelique, Civilingenjör i maskinteknik

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH för att jag hade hört att det var en bra högskola från nära vänner.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag valde Civilingenjör i maskinteknik för det är ett brett område med olika inriktningar. Jag läste om utbildningens upplägg och om de två inriktningar som fanns och tyckte det lät spännande. Jag valde just BTH pga. inriktningen tillämpad mekanik.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH är att man får en bra relation med lärarna och man får förståelse för kurserna man läser. De flesta lärare lägger ner tid för att hjälpa studenter att nå sina mål. BTH ligger nära vattnet vilket medför en behaglig utsikt när man studerar. Eftersom de flesta flyttar hit för att studera så är det lätt att hitta vänner med samma intressen.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Mitt drömjobb är att vara projektledare inom fordonsindustrin.  Vi har haft en del projektkurser där jag har fått ta rollen som projektledare och det gav mig ett större intresse för projektledning. Jag tycker det är roligt att planera och organisera saker och ting i vardagen. 

Vad är det bästa med Karlskrona/Karlshamn?

Karlskrona är en lugn stad med en fin natur och ligger nära havet. Karlskrona har jättefina skärgårdar som man kan besöka. Allting är nära till hands här. Folk är genuint trevliga i Karlskrona.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Det är mycket eget ansvar på högskolan men samtidigt så får man mycket mer hjälp. Det är betydligt högre tempo på högskola än gymnasiet. Det är lättare att hitta vänner på högskolan då studentkåren anordnar massor av studentaktiviteter.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Jag vill göra världen bättre för mina medmänniskor genom att vara delaktig i att utveckla nya hållbara produkter.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×