Adam, Halmstad

Adam, Civilingenjör i mjukvaruutveckling

Varför valde du BTH?

BTH kändes som skolan för mig. Med mitt intresse för datorer och programmering kändes BTH, med deras stora fokus på mjukvaruutveckling, som en skola där jag kunde lära mig oerhört mycket. Att BTH var världsledande inom mjukvaruforskning var det som först fångade min uppmärksamhet.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag valde att studera till Civilingenjör i mjukvaruutveckling eftersom jag under min tid i gymnasiet förstod att allt i våran värld måste, någon gång under dess livscykel, komma i kontakt med mjukvara. Att då utbilda mig inom ett sådant eftersökt område som jag även hade en passion för kändes som det enda naturliga.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH är storleken på skolan. Det är enkelt att lära känna människor och umgås med folk från flera olika utbildningar. Att skolan är mindre gör det även enklare att komma närmre lärare för att kunna skapa en djupare förståelse inom områden som kurserna berör.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Mitt drömjobb efter utbildningen är att arbeta som projektledare på ett större företag på internationell nivå.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Mitt drömjobb är att arbeta som projektledare och följa ett projekt från uppstart ända fram till leverans.

Vad är det bästa med Karlskrona/Karlshamn?

Det bästa med Karlskrona är utsikterna! Med 360 graders havsutsikt finns det väldigt få platser då man inte känner att man måste stanna upp och njuta av det vackra man ser.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Den största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan är den frihet och ansvaret man har över sin egen utbildning. På högskolan finns det ytterst lite obligatoriskt vilket gör det möjligt att strukturera upp sitt liv lite hur man vill, denna frihet har jag uppskattat oerhört mycket. Jag finner även att ansvaret över sin egen utbildning är givande. Varje betyg och varje framgång på högskolan upplevs mer belönande jämfört med gymnasiet.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga?

Jag tycker att en bättre värld innehåller bättre mjukvara. Eftersom våra liv är oerhört programvaruberoende då varje handling i vardagen som att fylla ett glas med vatten, betala räkningar eller tända lampan fungerar eftersom att det är system och systemets mjukvara som gör detta möjligt.

Med bättre mjukvara och komplimenterande system finns alltid möjligheten för effektivisering! Med denna effektivisering kan vi minska t.ex. vattenkonsumtion, elkonsumtion och utsläppet från bilar, detta bidrar då till en bättre mer klimatsmart värld.

Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

Jag skulle vilja bidra till detta genom att delta i/leda mjukvaruprojekt i utvecklingens framkant.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft med mina studier är att kunna arbeta med utmanande problem och varje dag bidra till lösningen till dessa problem.

9 februari 2022