Johan, Skurup

Johan, Civilingenjör i mjukvaruutveckling

Varför valde du BTH?

Jag fick upp ögonen för BTH i tvåan på gymnasiet när två studentambassadörer BTH befann sig på min gymnasieskola och berättade om skolan. Då bestämde jag mig för att kolla upp lite mer information om skolan och såg hur fin den var, samt att den inte var jättestor vilket jag ser som ett stort plus. När jag sedan bestämde mig för vilket utbildning jag ville gå, så såg jag att BTH är den enda skolan i världen som har just min utbildning, och då blev valet ännu mer självklart.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag har alltid vetat att jag vill bli civilingenjör, men har inte riktigt varit säker på inom vilket område. På Saco studentmässa i Malmö hade Javier, programansvarig för Civilingenjör i mjukvaruutveckling, en föreläsning om just det programmet. Jag var som sagt inte helt säker på vad jag ville utbilda mig till inom civilingenjörs-områdena, och mjukvaruutveckling är ett väldigt brett område. När jag sedan fick höra mer om programmet och vilka möjligheter som finns efter man har tagit sin examen så blev valet självklart. Jag ville bli Civilingenjör i mjukvaruutveckling.

Vad är det bästa med BTH?

En av de bästa sakerna med BTH är att det är lite mindre än andra högskolor och universitet. Detta gör att man får mycket närmre kontakt med programansvarig, lärare samt forskare, istället för att bara bli en i mängden. Utöver detta så blir det även en väldigt familjär stämning mellan studenterna på skolan då de flesta känner varandra. En annan väldigt bra sak med BTH är hur fint campus är som är beläget precis vid havet. Där finns bland annat en egen brygga och en beachvolleybollplan som gör det till den perfekta platsen att umgås på en härlig sommardag.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Mitt drömjobb efter utbildningen är ett chefsjobb där jag kan bidra till en positiv utveckling av samhället.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Jag tror att mitt första jobb efter studierna kommer vara ett helt vanligt jobb som programmerare där jag kan skaffa mer erfarenhet medans jag arbetar mig uppåt i arbetslivet.

Vad är det bästa med Karlskrona/Karlshamn?

Det bästa med Karlskrona är hur underbar staden är på sommaren, samt studentlivet som vi har här.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Den största skillnaden enligt mig är betydelsen av självdisciplin. I gymnasiet blev man oftast pushad av läraren att man var tvungen att göra saker, men på högskola finns det ingen som pushar dig. Man behöver inte gå på föreläsningar, och om man inte pluggar på några dagar så finns det ingen som kommer att skälla. Därför är det väldigt viktigt med självdisciplin så att man faktiskt sätter sig och studerar fast man inte måste, det är nyckeln till att klara sina studier på högskolan enligt mig.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

En bättre värld enligt mig är en värld där alla har samma förutsättningar att lyckas.

Jag vill bidra till detta genom att göra klart min utbildning och sedan försöka hitta en lösning på problemet med min kunskap.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft är att jag vill bidra till en positiv utveckling av samhället, samt att jag ska vara min egen förebild. Jag har som mål att den förebild jag har just nu, är jag om 10 år.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×