David, Kalmar

David. digital ljudproduktion

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH primärt för det fokus på medieteknik som campus Karlshamn har. Att ha studenter som är intresserade av ljud, bild och spel på samma campus, med goda möjligheter för samarbeten i programöverskridande kurser är en väldigt bra tillgång.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Efter gymnasiet insåg jag att naturvetenskapliga ämnen inte var något för mig, så några år efter studenten när jag blev sugen på att börja plugga igen började jag fundera på vad jag skulle vilja göra istället. Efter många om och men låg beslutet på antingen spel- eller ljudproduktion då båda områdena varit mina intressen sen länge. Spel kändes mer säkert arbetsmässigt men ljud kändes roligare. På BTH så fanns möjligheten att jobba med både ljud och spel, oberoende av mitt val så i slutändan valde jag att satsa på mina intressen och se vart de skulle leda mig.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH i Karlshamn är det helhetsperspektiv på olika medietekniska processer man får när man träffar och samarbetar med studenter från de andra programmen på campus, samt alla resurser man erbjuds i form av tillgång till teknik och engagerade lärare.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Mitt drömjobb efter utbildningen är att jobba som ljuddesigner på något spelföretag, gärna ett indie-företag.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Om jag jobbar hårt på att utveckla mina designförmågor och verkligen drar nytta av alla möjligheter och resurser som skolan erbjuder tror jag att mina chanser att hamna på ett intressant ljudjobb är ganska okej.

Vad är det bästa med Karlshamn?

Det bästa med Karlshamn är närheten till naturen och närheten till skola och affärer.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Den största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan är faktumet att på högskolan fokuserar man på ett eller ett fåtal ämnen i taget vilket verkligen ger den engagerade studenten möjlighet att grotta ner sig i ett ämne ordentligt utan att behöva jonglera en massa andra ämnen i huvudet samtidigt och inte kunna fokusera fullt på något av dem.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

En bättre värld är en värld där tanke kommer före handling och där människor utövar en större grad av respekt för både andra människor och vår planet. Jag vill kunna bidra till detta genom att skapa medieupplevelser som förhoppningsvis kan göra någons tillvaro lite trevligare.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft är att leva på ett sätt som gör att jag rör mig framåt i livet, för att sedan kunna se tillbaka på mitt liv utan att ångra mina val.

8 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×