Philippe, Stockholm

Philippe, högskoleingenjör i IT-säkerhet

Varför valde du BTH?
Några kompisar till mig var sugna på att plugga på BTH och blev själv intresserad av vad skolan erbjöd. Kollade runt och såg att de hade många IT-utbildningar, men det som lockade mig till BTH var deras IT-säkerhet utbildning.

Varför valde du din utbildning på BTH?
Varför jag valde plugga på BTH var för att IT-säkerhet är en väldigt nischad utbildning och ges inte riktigt ut i samma utsträckning som på andra skolor. Det är fortfarande en utbildning inom datorvetenskap men med fördjupning i säkerhet vilket lockade mig väldigt mycket.

Vad är det bästa med BTH?
Det bästa med BTH är att det är en liten skola. Fördelen med att det är en liten skola är relationen mellan lärare och student(-er). Många lärare värnar om sina studenter och vill att det ska gå bra för dem, samt att vi studenter kan fråga vad som helst till våra lärare.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?
Mitt drömjobb hade varit att få arbeta för Volvo Cars och deras säkerhetssystem. I samband med att bilar börjar bli datorer på hjul och självkörning börjar bli allt vanligt så tillkommer det också säkerhetsrisker som jag gärna skulle vilja arbeta med. Vad jag faktiskt kommer göra efter utbildningen återstår självklart att se. Fördelen med att plugga IT-säkerhet är att jag kan jobba för många olika företag och arbeta med olika uppgifter, jag är inte begränsad till en marknad.

Vad är det bästa med Karlskrona?
Att det är en liten stad, och det kommer från en person som är uppvuxen i Stockholm. Stressen från storstan försvinner något och man kan koppla av och fokusera på det viktigaste. Karlskrona är också en väldigt fin stad under sommaren med många badplatser.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?
Det är att ansvaret ligger hos dig. Lärarna är där för att lära ut och hjälpa till men det är en själv som bestämmer när det ska pluggas och hur mycket man måste plugga. Pluggtakten är också en stor skillnad mellan gymnasiet och högskola, du är färdig med en kurs på 8 veckor till skillnad från gymnasiet där det är en termin.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Hur vill du bidra till att världen blir sådan?
Att vi alla är sams med varandra och kan se alla som lika individer. Jag bidrar med att jag behandlar folk som jag vill bli behandlad. Jag tror på att ett leende kan göra mycket till rätt individ.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?
Att aldrig ge upp, oavsett hur dåligt det än går så ska man aldrig ge upp. Det jag vill uppnå i livet låter lite underväldigande men ett långt, hälsosamt liv med roliga äventyr med nära och kära.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×