Linnea, Åhus

Linnea, Högskoleingenjör maskinteknik

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH för att jag saknade behörighet till att söka till en ingenjörsutbildning och då det inte låg så långt ifrån där jag kommer ifrån passade det bra.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag tyckte att maskinteknik lät väldigt intressant då det är mycket praktiskt arbete men även mycket teoretiska moment. Utbildningen ger även en bred grund och det finns många olika jobbmöjligheter efter utbildningen.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa är gemenskapen på skolan. Då det är en mindre skola gör det att man får bättre kontakt med andra samt att man inte bara lär känna de som går i ens klass utan även de på de andra programmen på skolan.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Min dröm är att få jobba med att konstruera och utveckla tåg.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Jag tror att jag kommer att jobba som konstruktör på något företag.

Vad är det bästa med Karlskrona/Karlshamn?

Det bästa är att allting ligger så fint och att det är nära till vattnet.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Den största skillnaden är det egna ansvaret. Man behöver ta ett mycket större ansvar över sina studier och hur man lägger upp arbetet.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga?

En bättre värld skulle jag säga är mer miljövänlig och att det finns ett mycket större miljötänk än vad det finns idag. Att man inte ska överutnyttja våra resurser utan istället återvinna och ta hand om det som redan finns för att skapa till exempel nya produkter.

Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

Jag vill bidra genom att försöka utveckla produkter utifrån ett återvinningsperspektiv så att fler saker av en produkt går att återanvändas.

Vilken är din drivkraft?

Min drivkraft är att jag är väldigt envis. Jag ger inte upp i första hand och har jag bestämt mig för något så ser jag till att det händer eller att jag kommer dit.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×