Markus, Borlänge

Markus, produktutveckling

Varför valde du BTH?

Jag ville studera ett program på distans då det passade min livssituation bäst. Jag jämförde distansprogram på flera olika skolor, frågade studenter på de olika skolorna hur de upplevde skolan och programmet. Efter att ha fått fin respons från dem jag pratat med på skolan, samt att flera hade rekommenderat programmet, landade beslutet på BTH.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag studerar produktutveckling, vilket jag även gjort i flera år på gymnasiet och då fått upp ögonen för just det. Att jag lyckades hitta ett program som både var något jag tycker är väldigt intressant och på distans, vilket jag önskade bidrog mycket till att jag valde detta program.

Vad är det bästa med BTH?

Strukturen och lärarnas hjälpsamhet. Det är en otrolig struktur på alla kurser. Det är inga frågetecken kring vad man ska göra och vilka datum det är som gäller. Skulle man stöta på hinder så är lärarna väldigt måna om att hjälpa en. Har man allmänna frågor som rör skolan eller ens studier så har man, utöver lärarna, en programansvarig man kan vända sig till vilket är en väldig trygghet.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Efter mina studier skulle jag vilja börja med ett arbete som t.ex. konstruktör eller modellerare för att få en känsla för vad det innebär att arbeta med produktutveckling. Senare i livet önskar jag att få arbeta med arbetsledning inom produktutveckling på ett större företag.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Det egna ansvaret. På högskolan är det varje individs eget ansvar att se till att studierna blir gjorda, många föreläsningar är frivilliga och man får lägga upp sina studier på det sätt som passar en. Just att kunna bestämma själv när man ska studera tycker jag är en stor frihet men som kräver disciplin.

Sedan är det väldigt skönt att man bara läser två kurser i taget. Då kan man fokusera lättare på det ämne man snart ska ha tenta på, till skillnad från gymnasiets >10 parallella kurser.

8 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×