Dan Öman, Solution Architect

Foto på Dan Öman

Vad jobbar du med nu?

Jag jobbar som Solution Architect på Roxtec AB

Jag designar och utvecklar nya lösningar och tar fram förslag för hur de ska integreras i redan befintlig arkitektur. Jag har även ansvar för, och driver, projekt för vår molnbaserade lösning. Min arbetsdag varierar mycket, från att sitta och utveckla kod till att utvärdera potentiella system, omvärldsbevaka, ge råd till verksamheten, ta fram kravmassa eller följa upp hur projekten går framåt.

Finns det något från din studietid som du har tagit med dig när det gäller personlig utveckling eller hur du ser på världen?

Min termin utomlands, som jag spenderade på Georgia Institute of Technology i USA, gav mig väldigt mycket. Jag fick studera tillsammans med studenter från väldigt varierande bakgrund och värderingar vilket var väldigt nyttigt att ta med sig. Dessutom, att få möjligheten att studera i ett land som skiljer sig ganska radikalt från Sverige när det kommer till hur kurserna ges, vilken förväntan det finns på studenter samt det enorma driv som många studenter har, är något som jag har tagit med mig och använt som motivation i vissa lägen.

21 januari 2022