Ida, Linköping

Ida, Webbprogrammering

Varför valde du BTH?

Efter gymnasiet var jag väldig intresserad av programmering och med det intresset fann jag BTH. Efter att ha kikat runt lite på olika skolor och utbildningar så hade jag alltid BTH i bakhuvudet, med den fina utsikten. Jag var även nyfiken på att flytta till något ställe som var helt främmande för mig.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag var inte säker på vilken typ av programmering som var rätt för mig att studera. Men med tips så testade jag lite webbprogrammering, vilket var något jag fastnade för. Men det lät även roligt att man skulle få testa det mesta inom webbprogrammering, från front- och backendutveckling. Utbildningen skulle öppna möjligheter att jobba inom olika branscher som jobbar eller behöver webbrelaterade lösningar.

Vad är det bästa med BTH?

Jag tycker att jag har kommit nära lärarna och kunnat prata och fråga dem frågor utan att känna sig dum. Det som även är roligt är att man har hittat kompisar som är lika motiverade och passionerade i ämnet som jag.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Efter utbildningen vill jag gärna jobba ett frontend-jobb då jag tycker väldigt mycket om den visuella delen av webbprogrammering. Att få se idéerna gå från design till verklighet är något som jag tycker är kul.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Förhoppningsvis så hamnar jag på ett lagom stort företag och hos ett skönt team som jobbar med webbbaserade lösningar, som en frontender såklart!

Vad är det bästa med Karlskrona?

Det som Karlskrona erbjuder på är den fina havsutsikten och de fina somrarna, något som jag själv inte är uppvuxen med. Nu får jag njuta av den tiden jag har kvar i Karlskrona innan det är dags för nya äventyr.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Den största skillnaden jag har märkt är att man har en större gemensamskap i klassen men även att det har varit mer intressant att lyssna på föreläsningarna på skolan.

9 februari 2022