Mathilda, Höganäs

Mathilda, Webbprogrammering

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH efter att jag fick reda på om skolan från en gammal kompis, BTH hade den utbildningen som jag var intresserad av och både staden samt campus såg väldigt trevliga ut.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag valde faktiskt inte webbprogrammering först, utan jag hade valt Civilingenjör i Datorsäkerhet. Efter några år på den utbildningen så började jag inse att det inte riktigt var det jag var ute efter, jag hade mycket ångest av att byta så pass sent men webbprogrammering var verkligen det som lockade mig. Det som jag kunde se mig arbeta med i framtiden, speciellt när jag suttit med liknande min fritid. Tack vare min sambo så vågade jag ta steget att byta och jag har inte ångrat mig en endaste sekund.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH är man får chansen att bli det bästa man kan ihop med likasinnade studenter.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Jag vet inte riktigt vad mitt drömjobb är, jag vet att jag vill kunna arbeta med applikationer som på något vis hjälper andra att få det lite enklare i livet.

Vad är det bästa med Karlskrona/Karlshamn?

Det bästa med Karlskrona är att det är en sådan himla fin stad som ligger nära vattnet. Det finns många bra restauranger, fik och lokala butiker, det är helt enkelt en väldigt gullig liten stad med mycket att både se och göra.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Jag skulle säga att den största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan är tempot, friheten och ett större personligt ansvar för sin framtid. Det var svårt att hänga med i början men man faller lätt in i tempot, det allra svåraste var nog att sätta undan den tid man behöver för sina studier. Det går åt fler timmar än vad man tror!

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

En bättre värld än den vi har är att vi börjar ta bättre hand om varandra inklusive våra djur. Jag har redan påbörjat ett litet projekt där jag kan hjälpa en omplaceringsorganisation att arbeta mer effektivt och ge de möjligheten att spendera mer tid att hjälpa djur i nöd än vad de har kunnat göra förut.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft är hjälpa andra och samtidigt få arbeta med något som har en betydelse.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×