Veronica, Lund

Veronica, Lund

Varför valde du BTH?

Jag letade efter högskolor och universitet där man kunde läsa webbprogrammering eller liknande på distans och då hittade jag BTH. Eftersom jag skulle läsa på distans, var fokuset mer på utbildningen än själva studieorten. Jag jämförde med andra likvärdiga utbildningar och det då var det BTH som tilltalade mig mest.

Varför valde du din utbildning på BTH (tänk distansprogrammet)?

Jag läste en annan utbildning, men tog en paus för att testa på webbprogrammering, något jag funderat på länge. Att jag funderade på just webbprogrammering var eftersom det både involverar problemlösning och logiskt tänkande, såväl som skapande och design. Eftersom jag var osäker på vilken utbildning jag skulle fortsätta med, var det perfekt att webbprogrammering gick att läsa på distans. Det tog inte lång tid innan jag insåg hur rolig jag tyckte att utbildningen var, och jag bestämde mig för att fortsätta.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH är dialogen mellan lärarna och oss studenter. Man får mycket stöd och hjälp, och det märks att de tycker att våra åsikter om utbildningen är viktiga. De jobbar hela tiden med att förbättra utbildningen, både utifrån feedback från oss studenter och med tanke på vad som efterfrågas ute i arbetslivet.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Jag var väldigt ny till programmering när jag började plugga, och har ännu inte bestämt mig för vilken område inom webbprogrammering jag vill rikta in mig på. Det finns en massa vägar att gå när man är färdig, och branschen utvecklas ständigt, så det finns möjlighet att testa sig fram tills man hittar det man vill göra.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

På högskola är det inte lektioner på samma sätt som på gymnasiet, utan man har föreläsningar och sen är det mer studier på egen hand. Det innebär att man mer frihet att lägga upp sitt plugg som man vill, men såklart också mer ansvar. Detta blir extra tydligt när man som jag läser på distans, då allt material spelas in och man därför inte har något schema att följa. Det kräver en del disciplin, men det har fungerat bra och lärarna finns alltid tillgängliga ifall man behöver hjälp och stöd.

Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Jag har alltid tyckt om logiskt tänkande och problemlösning, men också att vara kreativ och skapa. Webbprogrammering ger mig båda, och jag har en möjlighet att skapa produkter som kan underlätta, och vara användbara, för andra.

30 mars 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×