Student, Civilingenjör i maskinteknik, 300 hp

Wilmer, Civilingenjör i maskinteknik

Wilmer, Civilingenjör i maskinteknik

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Intressen är för tillfället produktions-, tillverkning och produktutvecklingsteknik, särskilt tycker jag att det är intressant att få nära inblick i en produkt. Även om jag läser ett väldigt akademiskt program så kommer jag se till att alltid ha en nära kontakt med produkt och produktion.

Intervju med Wilmer

Varför valde du att studera på BTH?

Jag hade väldigt svårt att välja vad och vart jag skulle plugga vidare. Under sommaren innan skolstart åkte jag runt till intressanta högskolor och universitet i Sverige och kom fram till att BTH var ett givet val. Jag valde BTH på grund av kombinationen av intressant kursutbud, imponerande & informerande marknadsföring samt miljön runt om. Utöver det är själva campus väldigt vackert också. Därför gjorde jag en sen ansökan till BTH, vilket jag inte ångrat för en sekund.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Jag uppskattar den nära relation man får med andra studenter och lärare. Det gör att man lätt kan komma i kontakt med någon som kan hjälpa till med det mesta. Jag tycker om att befinna mig på campus om dagarna, i något av studierummen, biblioteket eller någon annan av alla de lokaler vi har tillgång till. Den friheten har även gjort lättare att hålla motivationen när man är på väg att fastna, det är bara att gå ned i verkstaden och se vad jag själv kommer kunna göra eller greppa en kamrat som kan förklara det som är svårt.

Föreläsarna gör det även tydligt hur jag kommer kunna tillämpa det jag lär mig. Att jag förstår varför och när jag kommer använda något gör att jag känner mig relevant i min framtida yrkesroll. Denna känsla förstärks också varje gång ett företag kommer och pratar eller jag hör om vilka företag och positioner äldre studenter fått jobb på.

Utöver detta uppskattar jag alla de vägar man kan välja att engagera sig, vare sig det är i kåren, något kvasi eller annan förening. Det gör att man snabbt och lätt får vänner och kontakter.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Det är jättesvårt att svara på redan nu, men en sak är säker: Jag kommer ta med mig förhöjd förmåga, kompetens, kapacitet och ett utökat nätverk. Utöver det kan jag inte påstå att tillvaron är stilla, jag tar även med mig många erfarenheter som inte är studierelaterade.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Jag rekommenderar utan tvekan alla att testa och se om det är din grej. Om du upptäcker att det inte passar dig just så vet du vad det handlar om i framtiden och är minst en erfarenhet rikare.

Även om det är jobbigt att plugga ibland så är det samtidigt otroligt roligt och givande på andra sätt, särskilt om du hittar bra vänner att plugga med, det gör att ni kan hjälpa och peppa varandra.

Du kommer ha god tid på dig under studietiden att både komma på och byta ut vad du är ute efter, om du vill specialisera dig inom ett visst område eller ute efter en så bred utbildning och kompetens som möjligt. Du kommer få testa många delar av området då välja och mer därtill.

Vad har du för framtidsplaner?

Både under och efter studietiden vill jag lära mig så mycket det går för att göra nytta och förbättra samhället. Troligtvis kommer jag starta eget i framtiden men bransch är fortfarande oklar och så lär det nog vara tills det är dags.

Fråga Wilmer

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×