Föreläsning med BTH idrottsakademi – Bättre matvanor i praktiken

Tid: 5 december 2022 19:00-21:00
Plats: Multisalen, Campus Karlskrona

BTH idrottsakademi har i samverkan med RF SISU Blekinge, bjudit in Linda Bakkman, Näringsfysiolog och Medicine doktor i medicinsk vetenskap för en föreläsning inom nutrition och bättre matvanor i praktiken.

Maten är det mest fundamentala för vår överlevnad men har samtidigt blivit något av det mest komplexa. I en tid när vi har tillgång till ett enormt utbud av välsmakande och billig mat i princip hela tiden är det svårt att veta vad vi ska välja. Vi har inte bara inflytande över vad vi ska äta utan också när och hur mycket. Hur ska vi välja rätt? Ofta vet vi vad vi borde göra men ändå kan det vara så svårt att få till det i praktiken. Vi ställs inför dagliga kamper mellan långsiktiga mål och kortsiktiga belöningar.

Välkommen till en föreläsning om att skapa bra Matvanor. Du uppmärksammas på möjligheter i vardagen, får tips på hur du planerar för framgång, och får reflektera över vad som är viktigast att börja med. Oavsett om det handlar om rutiner för återhämtningsmål efter träning eller att öka mängden grönt i vardagen så är principerna desamma.

Linda Bakkman är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. I 17 års tid har hon arbetat med att förbättra kosten för några av våra absolut främsta svenska idrottare. Varje vecka kan du läsa hennes krönikor i SvD om mat, träning och en aktiv livsstil. Linda är också författare till boken Maten bakom resultaten, Norstedts 2017, Vego i världsklass, Norstedts 2019 och Hälsosegrar, Norstedts 2021.

Föreläsningen är gratis och öppen för allmänheten.

Vid frågor om föreläsningen, kontakta martin.soderberg@bth.se

Loading Map....
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×