Hur kan vi tillsammans bidra till hållbara innovationer för ett robustare samhälle?

Tid: 27 februari 2024 13:00-16:00
Plats: Lövsalen, biblioteket på Campus Karlskrona

Välkommen till dialog och workshop om hur utbildningsaktörer och offentlig sektor kan delta i utveckling av lösningar och innovationer för att lösa utmaningar i spåren av olika slags kriser, katastrofer och klimatförändringar.

Under hösten och vintern har vi blivit smärtsamt påminda om att kriser, katastrofer och klimatförändringar blivit en realitet även i vår del av världen. Blekinges geografiska läge, företag, offentlig sektor och idéburna organisationer som finns här, vår högskola, vår specialiseringsstrategi, samt våra snabba kontaktvägar m.m. är några av anledningarna till den regionala satsningen SustAid Syd.

Utgångspunkten är att vi genom samarbete ska stötta näringsliv och företag för att få fram innovationer och lösningar inom kris, katastrof och klimatförändringar.

Innehåll:

  • Tove Engström, projektledare för SustAid Syd, presenterar bakgrund, mål och hur SustAid nationellt arbetat tvärsektoriellt med samverkan och med olika specialister i samhället som resurs, för att skapa mer robusta samhällen genom innovationer och nya lösningar i kris, katastrof och klimatförändringar. Läs gärna mer under Regionala partners | Sustaid
  • Inspirerande och konkret exempel från Anders Borgman, krissamordnare i Sölvesborg (Samordnare för både oljekatastrofen och under coronapandemin).
  • Dialog, workshop och reflektion om hur er verksamhet arbetar idag kring dessa frågor – behov, uppdrag och möjligheter.
  • Hur kan vi samarbeta i processen att utveckla lösningar och innovationer, som bidrar till stärkt regional krisberedskap, som även kan spridas både nationellt och internationellt?

Anmäl dig (samt frågor och ev. matallergi) till projektledare Tove Engström tove.engstrom@coompanion.se senast anmälningsdag tisdag den 20 februari.

Vi bjuder på eftermiddagsfika.

Obs! Glöm inte att hämta parkeringstillstånd i receptionen!

Varmt välkommen!

 

Loading Map....
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×