International Conference on Quality of Multimedia Experience 2024

Tid: 18 juni 2024-20 juni 2024 (heldag)
Plats: BTH Karlshamn, Hus A

BTH och Campus Karlshamn arrangerar QoMEX – International Conference on Quality of Multimedia Experience 2024.

Det främsta målet med konferensen är att samla ledande yrkesverksamma och forskare inom multimediakvalitet och användarupplevelse från hela världen.

Introduktion till konferensen
QoMEX 2024 har funnits sedan 2009 och har blivit den globalt ledande inom forskningen kring upplevelsekvalitén (Quality of Experience, QoE). Årets upplaga av QoMEX, den 16:e sedan starten 2009, har mottot ”Mot immersiva digifysiska upplevelser”.

Programmet
QoMEX 2024 kommer att bjuda på tre spännande keynotes inom Social XR, immersivt lärande samt QoE utmaningar utanför i-länderna, som kommer även att streamas i 360° stereo. Ett nytt inslag för året är specifika demonstrationer av hybrida upplevelser, som kommer att kunna testas både på plats och på distans.

Programmet kommer att innehålla 30 presentationer av högklassig forskning. Förslag på korta bidrag och demonstrationer kan fortfarande skickas in till 12 april. Det finns möjligheten att sponsra QoMEX 2024 och använda den som plattform för att visa upp sin verksamhet samt att skapa kontakter för framtida samarbeten och gemensamma projekt.

Konferenslokalerna, hus A och B på Campus Karlshamn samt BTH:s värdskap ger optimala förutsättningar för oförglömliga upplevelser.

Registrering:
Registration – QoMEX 2024 (aau.at)

Information
Konferensens hemsida: https://qomex2024.itec.aau.at

Kontakt: markus.fiedler@bth.se

Bakgrund till mottot
Aktuell multimediaforskning fokuserar på nya immersiva medier såsom Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), Mixed Reality (MR) och Extended Reality (XR). Sedan CoVid pandemin har integrationen av digitala och fysikaliska mötesdeltagare blivit allt viktigare. Sådana hybrida möten kantras dock ofta av tekniska utmaningar och mindervärdig upplevelsekvalité (QoE). Det finns ett stort behov av att forska fram och undersöka nya möjligheter att få alla deltagare att känna sig delaktiga på lika villkor

Loading Map....