BTH-forskare en av finalisterna i Forskar Grand Prix

Ewa Andersson, institutionen för hälsa, var en av de nio finalisterna i årets Forskar Grand Prix som avgjordes i Stockholm igår. 

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare tävlar om vem som gör den bästa presentationen av sin forskning på mycket kort tid. Presentationen ska vara så fängslande, inspirerande och pedagogisk som möjligt. Ewa tävlade med bidraget ”Att vara yngre och leva efter en hjärtinfarkt”.

– Jag forskar om yngre människors och deras närståendes livssituation efter en hjärtinfarkt och jag vill förstå vilka behov de har när de direkt eller indirekt lever med denna långvariga sjukdom. Denna kunskap är viktig för att kunna utforma vård, omvårdnad och rehabilitering som möter de behov och förväntningar som yngre personers och närståendes har efter en hjärtinfarkt, berättar  Ewa Andersson, som är universitetslektor i omvårdnad.

En expertjury och publiken bedömde insatserna och utsåg tillsammans en vinnare. Nytt för i år var att finalen direktsändes och att alla i Sverige kunde vara med och rösta fram vinnaren. Ewa kom på en delad fjärdeplats i den spännande tävlingen.

 

Fotograf: Erik Cronberg

 

29 november 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×