BTH och Ericsson i fortsatt forskningssamarbete

Mjukvaruutveckling

BTH har sedan flera år ett givande samarbete med Ericsson vad gäller forskning inom programvaruteknik och datavetenskap – områden som är angelägna för hela Sverige. Nu förlängs och utökas detta samarbete.

Avtalet som BTH och Ericsson skrivit under innebär en förlängning av forskningssamarbetet inom datavetenskap och programvaruteknik – områden som BTH är tydligt profilerade inom. Ericsson AB och BTH har haft ett långvarigt och produktivt samarbete och det nya avtalet innebär att samarbetet förlängs fram till 2021.

– Ericsson är en mycket viktig samarbetspartner för oss och vi har stora gemensamma intressen att driva forskningen framåt. Det är också angelägna områden för hela Sverige. Jag är väldigt glad att vi kan fortsätta samarbetet. Dessutom utökar vi nu vårt samarbete att även omfatta utbildning, och då särskilt när det gäller utvecklingen av nya civilingenjörsprogram, säger rektor Anders Hederstierna.

Ericsson Karlskrona bedriver mjukvaruutveckling inom affärs- och driftstödsystem och är ledande inom dessa områden.

– För att behålla vårt ledarskap inom de områden vi är verksamma behöver vi bland annat samarbeta med de forskningsmiljöer som har rätt kompetens och det har BTH, säger Helena Olá platschef på Ericsson Karlskrona.

5 oktober 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×