Stiftelsen Soft Center satsar på BTH:s studenter inom mjukvaruutveckling

Torbjörn Fridensköld, programansvarig för kandidatprogrammet Software Engineering, BTH har beviljats medel för att stärka samverkan mellan studenter inom området mjukvaruutveckling och det lokala näringslivet i Blekinge.

Det är stiftelsen Soft Center som bidrar med 100 000 kronor och satsningen kommer möjliggöra en serie företagsbesök med olika teman så att studenterna får insyn i olika företags dagliga verksamheter. Därtill kommer en del av satsningen gå till att bjuda in externa talare från näringslivet till BTH för att ge studenterna inspiration.

– Vi ser att det finns en efterfrågan för våra studenter att samarbeta och nätverka mer med de lokala företagen i regionen, säger Torbjörn Fridensköld. Med denna satsning kan vi bygga en plattform med företagsbesök för studenterna där de får möjlighet att binda samman den kunskap som de får under sina studier till riktiga problem och behov som företagen har. Vi kommer också använda dessa medel för att bjuda in externa talare från företag till BTH för att ge studenterna motivation och mer energi i att vilja förstå och lösa de utmaningar de har framför sig i arbetslivet.

Satsningen drar igång under 2020 och fokuserar på områden inom mjukvaruutveckling.

15 januari 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×