Sjuksköterskedagen lockade stor publik

Sjuksköterskestudenter

Idag har det varit fokus på sjuksköterskeyrket på BTH. Närmare 500 besökte en mässa anordnad för studenter, arbetsgivare och för elever i högstadiet och i gymnasiet.

– Det har varit fullt idag – totalt närmare 500 besökare, berättar Terese Lindberg, är ansvarig för sjuksköterskeutbildningen vid BTH och den som arrangerat mässan.

Besökarna har fått testa på att göra hjärt- och lungräddning, att ta prover och sätta venkateter i gummiarmar eller att stoppa en blödning då man är i fält.

Det är första gången som BTH arrangerar en mässa av det här slaget men den kommer att bli ett återkommande arrangemang, lovar Terese Lindberg.

En av de intresserade som var på plats idag är Josefine Olsson, 20 år. Hon berättar att hon är väldigt spruträdd men hon lyckades ändå att sätta en PVK (perifer venkateter) på en docka utan några som helst problem.

– Det var väldigt roligt. Jag är intresserad av yrket och jag kommer att söka till sjuksköterskeutbildningen i höst, berättar hon.

Mässan är även ett tillfälle för BTH:s sjuksköterskestudenter att träffa framtida arbetsgivare. Regionen, kommunen och Försvarsmakten, privata vårdaktörer med flera var på plats för att knyta kontakt med nuvarande studenter.

– Det är sällan  som arbetsgivarna träffar våra studenter samlade på det här sättet. Det är glädjande att höra att många av våra studenter fått sommarjobb idag, avslutar Terese Lindberg.

23 januari 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×