Studentliv

Studentliv

Att vara student innebär så mycket mer än bara att plugga. Studentliv innebär kårliv, nya kompisar och nya erfarenheter. Välkommen till en vardag där olika utbildnings- och idrottsföreningar anordnar mängder av olika aktiviteter för dig som student.

Studenter berättar

Jag flyttade från Stockholm till Blekinge för att börja studera. Direkt slogs jag av den familjära känslan som finns i studentlivet.


Jeanette

BTH-student

Blekinge studentkår, arbetar för att höja utbildningskvalitén och förbättra studietiden, men vi har också roligt med god gemenskap där alla är välkomna.

Simon
BTH-student

Foto på Campusfestivalen

Foto på studenter vid bryggen i solnedgången

Foto på studenter som lunchar vid skolans brygga

Foto från en sittning vid Rosenboms nation

Foto på studenter som spelar volleyboll utanför skolan

Foto på 5 studenter som sitter vid bryggan i Campus Karlshamn

Studentkåren

Blekinge studentkår arbetar med för utbildningsbevakning, studentinflytande och andra viktiga frågor – och så anordnar de massor av aktiviteter för dig som student!

Studentkåren håller framför allt till i de egna kårhusen i Karlskrona och Karlshamn, men ibland nyttjar man stora delar av campus – till exempel vid näringslivsträffar, där du som student får möta potentiella framtida arbetsgivare.

Under Studentkåren finns alla utbildningsföreningar, som arbetar med de olika utbildningsområdena på BTH. Studentkåren har också sektioner som sköter studiesociala aktiviteter – till exempel Sexistenz, som ansvarar för introduktionsveckorna i Karlskrona, och SIT, som arbetar med att underhålla studentikosa traditioner.

Läs mer om kåren, deras sektioner och föreningar

 

Foto på två studenter under introduktionsveckan

Foto på en samling studenter utanför skolan

Ett foto på studenter som samlats utanför skolan under introduktionsveckan

Rosenboms nation

Rosenboms nation är en ideell förening för studenter vid BTH, Hyper Island, Hermods och Försvarsmakten. De anordnar många olika evenemang såsom sittningar, baler och arbetsmarknadsdagar. Utöver detta har nationen ”Pub Wednesdays” där det serveras mat och dryck till studentpriser.

Mer information om Rosenboms nation

Fritid i Karlskrona och Karlshamn

BTH finns i sydöstra delen av Sverige med Östersjön som närmaste granne. Båda våra campus ligger intill havet i städerna Karlskrona och Karlshamn.

Karlskrona

Karlskrona ligger på ett antal öar, mitt i skärgården, och det är givetvis nära till olika aktiviteter på havet, som segling, kajakpaddling, SUP, dykning eller fiske. Vintertid kan du. om isen bär, åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Karlskrona är en marin stad, en örlogsstad, som Karl XI hade tänkt skulle bli ny huvudstad i Sverige. Havet är överallt, precis som spåren av gammal örlogsverksamhet. Staden anses så unik att UNESCO har fört upp den på listan över världsarv.

Karlshamn

Karlshamn har rikt och aktivt teater- och musikliv. Fokus för näringslivet är bland annat digitala upplevelser och intelligent logistik, flera av företagen inom digitala upplevelser är startade av BTH:s tidigare studenter.

Karlshamn ligger granne med havet och precis som i Karlskrona finns det många möjligheter till aktiviteter. Hela kusten i Blekinge är unik, med lövskogar och beteshagar med gamla ekar hela vägen ned till vattnet.

Mer om vad du kan hitta på när du inte pluggar:

visitkarlskrona.se

visitkarlshamn.se

visitblekinge.se

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×