Studentliv

Studentliv

Att vara student innebär så mycket mer än bara att plugga. Det handlar om kårliv, kompisar och nya erfarenheter. Som student kan du delta i en mängd olika aktiviteter som anordnas av studentkår och olika utbildnings-/idrottsföreningar.

BTH har två fantastiska, havsnära campus med café, restaurang, bibliotek och kreativ studiemiljö, där det alltid är mycket kul på gång.

Studenter berättar

Jag flyttade från Stockholm till Blekinge för att börja studera. Direkt slogs jag av den familjära känslan som finns i studentlivet.


Jeanette

BTH-student

Blekinge studentkår, arbetar för att höja utbildningskvalitén och förbättra studietiden, men vi har också roligt med god gemenskap där alla är välkomna.

Simon
BTH-student

Foto på Campusfestivalen

Foto på studenter vid bryggen i solnedgången

Foto på studenter som lunchar vid skolans brygga

Foto från en sittning vid Rosenboms nation

Foto på studenter som spelar volleyboll utanför skolan

Foto på 5 studenter som sitter vid bryggan i Campus Karlshamn

Studentkåren

Blekinge studentkår är ansvarig för utbildningsbevakning, studentinflytande och andra viktiga frågor som kan uppstå i ditt studentliv. Förutom det administrativa arbete som kåren utför anordnar de även studiesociala aktiviteter för studenterna.

Bland annat i deras två kårhus som finns belägna i Karlskrona och Karlshamn och som helt drivs av studenter. Studentkåren anordnar också flera näringslivsträffar under årets gång där studenter får möta potentiella framtida arbetsgivare.

I Studentkårens regi finns alla utbildningsföreningar, som är olika styrelser som arbetar med de olika utbildningsområdena. Exempel på dessa är BOSS, som representerar spelprogrammen, samt MUK som representerar de medietekniska programmen i Karlshamn.

Studentkåren består även av sektioner som sköter de studiesociala aktiviteterna. Exempel på dessa är Sexistenz som ansvarar för introduktionsveckorna i Karlskrona och SIT som arbetar med att underhålla de studentikosa traditionerna.

Läs mer om kåren, deras sektioner och föreningar

 

Foto på två studenter under introduktionsveckan

Foto på en samling studenter utanför skolan

Ett foto på studenter som samlats utanför skolan under introduktionsveckan

Rosenboms nation

Rosenboms nation är en ideell förening för studenter vid BTH, Hyper Island, Hermods och Försvarsmakten. De anordnar många olika evenemang såsom sittningar, baler och arbetsmarknadsdagar. Utöver detta har nationen ”Pub Wednesdays” där det serveras mat och dryck till studentpriser.

Läs mer

Fritid i Karlskrona och Karlshamn

BTH finns i sydöstra delen av Sverige med Östersjön som närmaste granne. Båda våra campus ligger intill havet i städerna Karlskrona och Karlshamn.

Karlskrona

Karlskrona ligger på ett antal öar, mitt i skärgården, och det är givetvis nära till olika aktiviteter på havet, som segling, kajakpaddling, SUP, dykning eller fiske. Vintertid kan du. om isen bär, åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Karlskrona är en marin stad, en örlogsstad, som Karl XI hade tänkt skulle bli ny huvudstad i Sverige. Havet är överallt, precis som spåren av gammal örlogsverksamhet. Staden anses så unik att UNESCO har fört upp den på listan över världsarv.

Karlshamn

Karlshamn har rikt och aktivt teater- och musikliv. Fokus för näringslivet är bland annat digitala upplevelser och intelligent logistik, flera av företagen inom digitala upplevelser är startade av BTH:s tidigare studenter.

Karlshamn ligger granne med havet och precis som i Karlskrona finns det många möjligheter till aktiviteter. Hela kusten i Blekinge är unik, med lövskogar och beteshagar med gamla ekar hela vägen ned till vattnet.

Mer om vad du kan hitta på när du inte pluggar:

visitkarlskrona.se

visitkarlshamn.se

visitblekinge.se