Studentliv

Studentliv

Att vara student innebär så mycket mer än bara att plugga. Det handlar om kårliv, kompisar och nya erfarenheter. Som student kan du delta i en mängd olika aktiviteter som anordnas av studentkår och olika utbildnings-/idrottsföreningar.

BTH har två fantastiska, havsnära campus med café, restaurang, bibliotek och kreativ studiemiljö, där det alltid är mycket kul på gång.

Studenter berättar

Jag flyttade från Stockholm till Blekinge för att börja studera. Direkt slogs jag av den familjära känslan som finns i studentlivet.

Jeanette Lindström, BTH-student

BSK, Blekinge studentkår, arbetar för att höja utbildningskvalitén och förbättra studietiden, men vi har också roligt med god gemenskap där alla är välkomna.

Simon Ektjärn, BTH-student

Studentkåren

Blekinge studentkår är ansvarig för utbildningsbevakning, studentinflytande och andra viktiga frågor som kan uppstå i ditt studentliv. Förutom det administrativa arbete som kåren utför anordnar de även studiesociala aktiviteter för studenterna. Bland annat i deras två kårhus som finns belägna i Karlskrona och Karlshamn och som helt drivs av studenter. Studentkåren anordnar också flera näringslivsträffar under årets gång där studenter får möta potentiella framtida arbetsgivare.

Studentkårens webbsida

Utbildningsföreningar

I Studentkårens regi finns alla utbildningsföreningar, som är olika styrelser som arbetar med de olika utbildningsområdena. Exempel på dessa är BOSS, som representerar spelprogrammen, samt MUK som representerar de medietekniska programmen i Karlshamn.

Sektioner

Studentkårens sektioner sköter de studiesociala aktiviteterna. Exempel på dessa är Sexistenz som ansvarar för introduktionsveckorna i Karlskrona och SIT som arbetar med att underhålla de studentikosa traditionerna.

Övriga studentföreningar

Rosenboms nation

Rosenboms nation är en ideell förening för studenter vid BTH, Hyper Island, Hermods och Försvarsmakten. De anordnar många olika evenemang såsom sittningar, baler och arbetsmarknadsdagar. Utöver detta har nationen ”Pub Wednesdays” där det serveras mat och dryck till studentpriser.

PlanKan

PlanKan är linjeföreningen för studenterna på Fysisk Planering. De fungerar som en utbildningsförening, men tillhör inte kåren.

 

KIDS

KIDS är karlskronastudenternas idrottssällskap som varje vecka anordnar olika idrottsaktiviteter. Som student kan du bland annat få testa på innebandy, fotboll, basket, cricket och badminton. KIDS har även nära kontakt med BTH:s elitidrottskoordinator.

BTH Akademiska Segelsällskap

BTH Akademiska Segelsällskap (BASS) är en ideell förening för studenter och personal på BTH. Syftet med föreningen är att ge alla på BTH möjligheten att få ta del av den maritima miljön runt campus.

 

Studentliv i Karlskrona och Karlshamn

BTH finns i sydöstra delen av Sverige med Östersjön som närmaste granne. Båda våra campus ligger intill havet i städerna Karlskrona och Karlshamn.

Karlskrona

Karlskrona har en fantastisk miljö mitt i skärgården, där närheten till havet ger möjlighet till segling, kajakpaddling, dykning eller fiske på sommarhalvåret. Vintertid finns möjlighet att åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Staden har en marin historia, vilket har gett den dess karaktär med ständigt närvarande skärgårdskänsla och olika former av örlogsverksamhet. Karlskrona anses så unik att UNESCO har fört upp staden på listan över världsarv.

Karlshamn

Karlshamn har gott om charmiga gågator, shopping och mysiga caféer, pubar, restauranger och ett aktivt teater- och musikliv. Fokus för näringslivet här är bland annat digitala upplevelser och intelligent logistik. Flera av företagen inom digitala upplevelser är startade av BTH:s tidigare studenter.

Vattnet gör sig ständigt påmint i Karlshamn. Staden ligger granne med havet och det är alltid nära till naturupplevelser. Ett stycke västerut ligger Mörrumsån som ger chans till spännande laxfiske och inlandet bjuder på sydsvensk lövskog med insprängda sjöar och vattendrag.

 

Information om olika aktiviteter och evenemang i Blekinge, Karlskrona och Karlshamn hittar du här:

visitblekinge.se

visitkarlskrona.se

visitkarlshamn.se