Bostad

Bostad

I Blekinge finns många olika hyresvärdar att vända sig till och det är nära till allting i länet. Du kan pendla med tåg och buss från de närliggande kommunerna Ronneby och Sölvesborg till både Campus Gräsvik i Karlskrona och Campus Karlshamn.

Mer information om studentbostäder finns på Blekinge studentkårs webbsida. Har du några allmänna frågor om studentbostäder i Blekinge kan du mejla Studentkåren på bostad@bthstudent.se.

KARLSKRONA

Det finns inget gemensamt kösystem utan det är först till kvarn som gäller hos det kommunala bostadsbolaget Karlskronahem. Blekinge studentkår bedömer att de flesta studenter hittar åtminstone något temporärt boende under hösten, men det är inte säkert att alla får ett eget boende under terminen. Det gäller alltså att så snart som möjligt kontakta bostadsbolagen.

Hyresvärdar i Karlskrona

Förteckning över lediga lägenheter i Karlskrona på kvalster.se (gratistjänst)

Förteckning över lediga lägenheter i Karlskrona på hyrabostad.se (betalsida)

Sök studentbostad (sök på Karlskrona)

KARLSHAMN

Det kommunala bostadsbolaget Karlshamnsbostäder erbjuder en bostadsgaranti för alla studenter som är antagna till BTH. Bostäderna ligger nära campus och studentkåren räknar med att alla studenter kommer att få bostad inom en månad (Blekinge studentkår, Karlshamnsbostäder). Karlshamnsbostäders bostadsgaranti uppfyller SFS:s kriterier.

Hyresvärdar i Karlshamn

Förteckning över lediga lägenheter i Karlshamn på kvalster.se (gratistjänst)

Sök studentbostad (sök på Karlshamn)