bostad

Bostad

Din studentbostad

Har du nyss blivit antagen till BTH och letar efter bostad? I Blekinge finns flera olika hyresvärdar som du kan hitta bostad hos. Vissa bostäder ligger nära campus, medan andra ligger lite längre ifrån. Några är studentbostäder och andra är vanliga lägenheter. Nedan hittar du länkar till olika hyresvärdar. Tänk på att det är nära till allt i Blekinge. Det är möjligt att pendla från med tåg Ronneby och Sölvesborg.

Mer information om studentbostäder finns på Blekinge studentkårs webbsida. Har du några allmänna frågor om studentbostäder i Blekinge kan du mejla Studentkåren på bostad@bthstudent.se.

Här kan du läsa mer om Karlskrona och Karlshamn som städer.

Du glömmer väl inte att skaffa en hemförsäkring?

bth-studenter

Karlskrona

Det finns inget gemensamt kösystem utan först till kvarn gäller hos det kommunala bostadsbolaget Karlskronahem (länk till Karlskronahem finns nedan under ”Hyresvärdar i Karlskrona”).

Blekinge studentkår bedömer att de flesta studenter hittar åtminstone något temporärt boende under hösten, men det är inte säkert att alla får ett eget boende under terminen.

Hyresvärdar i Karlskrona

Förteckning över lediga lägenheter från privata hyresvärdar

Karlshamn

Det kommunala bostadsbolaget Karlshamnsbostäder erbjuder en bostadsgaranti för alla studenter som är antagna till BTH. Bostäderna ligger nära campus och studentkåren räknar med att alla studenter kommer att få bostad inom en månad (Blekinge studentkår, Karlshamnsbostäder). Karlshamnsbostäders bostadsgaranti uppfyller SFS:s kriterier.

Hyresvärdar i Karlshamn

Hälsa på hemma hos Viktor och Anna

Hemma hos studenter (3 min)

Hur bor en student? Anna och Viktor visar och berättar om sina studentboenden.