Design av digitala upplevelser för lärande

120 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 35 till 2025 vecka 23
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges i normalfallet på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Utforska nya medier och tekniker och utveckla digitalt lärande. Förändra och förbättra sätt att förmedla kunskap och skapa bättre lärmöjligheter för framtidens skola, yrkesliv och vardag.

Den tekniska utvecklingen rusar på många sätt snabbare än någonsin och det vi lärde oss om igår är idag inaktuellt. Det räcker inte att lära sig något en gång för att sedan kunna jobba med det, vi måste lära oss hela tiden – och där kan immersiv teknik vara till hjälp. Digital utbildning och ny teknik med lärande innehåll finns överallt och används allt oftare, den här utbildningen fokuserar på att utforska nya sätt att använda och utveckla dem.

Effektivt lärande – ett steg längre

De flesta branscher satsar redan nu på digitalt lärande. Inom skolvärlden kompletteras den fysiska boken, och kanske ersätts, av digitala interaktiva lärmiljöer som anpassas individuellt efter varje elevs behov. Men det finns en möjlighet att göra digitalt lärande ännu mer effektivt om man redan vid designstadiet kopplar ihop upplägg, pedagogik och medieteknik – vilket är fokus för den här utbildningen.

En bred arbetsmarknad

Digitaliseringen av både utbildnings- och lärandemiljöer ökar, men det är ändå bara början av en stor omställning av lärande. Stora bolag som förlag, Edtech-bolag, Ikea, Volvo och Atlas Copco gör stora satsningar – eftersom behovet är stort och det finns stora möjligheter att effektivisera och utveckla lärande. För nystartade tech-bolag är en satsning redan från början en självklarhet.

Efter examen är möjliga yrkesroller designer och utvecklare av digitala lärarapplikationer för både näringsliv och skola eller VR/AR/MR- tekniker, prototyptekniker för digitala upplevelser eller projektledare.

Programinnehåll

Jämför program

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2023

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Kurser vårtermin 2024

, 15 hp

, 15 hp

Kurser hösttermin 2024

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 7,5 hp

Kurser vårtermin 2025

, 7,5 hp

, 7,5 hp

, 15 hp

I så gott som alla sammanhang – industri, kommunikation, kultur, utbildning, ja i princip i alla verksamheter i vårt samhälle – kan medieteknik göra stor skillnad. De utbildningar som erbjuds på BTH inom området har en mycket stor framtidsrelevans, de ger en kraftfull mix av förståelse för sammanhang, människa och teknik.

Mathias Roos
VD, Kreativum Science Center Karlshamn

Forskning

Man med kostym pekar på virtuella appikoner

På BTH är forskningen inom detta område tvärvetenskaplig. Den kretsar kring digital teknik – visuella, audiella och interaktiva uttryck. Forskarna utvecklar och undersöker bland annat nya former för samspel mellan människa och teknik och hur de kan användas för att skapa bättre lärande och starkare upplevelser.

Läs mer om vår forskning inom datavetenskap.

Frågor?

Programansvarig:

Kristian Skytt

kristian.skytt@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är digitala medier?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×