Välkomstbrev Sjuksköterskeprogrammet – VT-22

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Sjuksköterskeprogrammet!

Välkommen till Sjuksköterskeprogrammet 180 hp!

Uppdatering 2022-01-12! Uppropet kommer genomföras digitalt, inte på Campus Karlskrona på grund av rådande Corona-restriktioner! Uppropet är den 17 januari, kl. 09.00 och sker i konferensverktyget ”Zoom”. Här finns beskrivet hur du kan installera Zoom

Klicka här för att delta i uppropet: https://bth.zoom.us/j/6546884057

Efter uppropet hälsar rektor Mats Viberg och prefekt Lisa Skär dig välkommen till BTH följt av information från studentkåren och stödfunktioner på BTH.

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig och delta vid uppropet. Registreringen är öppen mellan 23 december 2021 och 3 januari 2022. Om du inte registrerar dig inom registreringsperioden kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Uppdatering 2022-01-04! sent antagna studenter (antagna efter 22 december) ska registrera sig på kurserna i Ladok för studenter 5 – 23 januari, se ”Det här ska du göra härnäst” nedan.

 

Varmt välkommen till BTH!

Terese Lindberg

Programansvarig

terese.lindberg@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns på Studentportalen – Kom igång. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Sidor att besöka

Nyss antagen finns tips om bland annat bostad, ekonomi och om hur du får en bra studiestart.

Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg används för viss digital undervisning och möten med lärare och andra studenter. Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

 

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona och Karlshamn. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du rekommendation om prestanda för din dator.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 03 till 2022 vecka 07 Kurskod: OM1533

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 08 till 2022 vecka 12 Kurskod: OM1534

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 13 till 2022 vecka 17 Kurskod: KM1421

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 18 till 2022 vecka 22 Kurskod: OM1535

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Våra preppledare är studenter på BTH som kan ge tips, information och svara på frågor från dig som är ny student. Allt du som ny student har funderingar om kan du fråga våra preppledare. Läs mer om Preppen på Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×