Välkomstbrev Sjuksköterskeprogrammet – VT-22

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Sjuksköterskeprogrammet!

Välkommen till Sjuksköterskeprogrammet 180 hp!

Uppdatering 2022-01-12! Uppropet kommer genomföras digitalt, inte på Campus Karlskrona på grund av rådande Corona-restriktioner! Uppropet är den 17 januari, kl. 09.00 och sker i konferensverktyget ”Zoom”. Här finns beskrivet hur du kan installera Zoom

Klicka här för att delta i uppropet: https://bth.zoom.us/j/6546884057

Efter uppropet hälsar rektor Mats Viberg och prefekt Lisa Skär dig välkommen till BTH följt av information från studentkåren och stödfunktioner på BTH.

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig och delta vid uppropet. Registreringen är öppen mellan 23 december 2021 och 3 januari 2022. Om du inte registrerar dig inom registreringsperioden kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Uppdatering 2022-01-04! sent antagna studenter (antagna efter 22 december) ska registrera sig på kurserna i Ladok för studenter 5 – 23 januari, se ”Det här ska du göra härnäst” nedan.

 

Varmt välkommen till BTH!

Terese Lindberg

Programansvarig

terese.lindberg@bth.se

Det här ska du göra härnäst

1. Hämta ditt studentkonto

Ditt studentkonto är tillgängligt när du får e-post från BTH med information om hur du hämtar ditt studentkonto i Studentportalen. Har du inte fått information om ditt studentkonto 28 december, hör av dig till ithelpdesk@bth.se.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna i Ladok för studenter – logga in med ditt studentkonto. Registreringen är öppen mellan 23 december 2021 och 3 januari 2022. Du måste även vara registrerad för att få tillgång till kurssidor i Canvas och delta i undervisning och examination. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se.

3. Besök “Nyss Antagen”

På sidan Nyss antagen får du information om bostad, studentstöd, studentkåren, checklista och schemasökning samt annan nyttig information inför din studiestart på BTH.

4. Titta runt i Studentportalen

I Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, registrering, lärplattformen Canvas, och kontaktuppgifter till BTH.

5. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg kan användas för möten med lärare och andra studenter.

Här hittar du mer information om Canvas och hur du installerar Zoom.

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning.

Här hittar du eventuell rekommendation om prestanda för din dator.

Kursinformation

Deltagande på kursintroduktionerna är alltid obligatoriska. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till kursansvarig. Information från läraren om kursen hittar du på respektive kurssida i Canvas.

Kurser under den inledande terminen är:

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 03 till 2022 vecka 07 Kurskod: OM1533

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 08 till 2022 vecka 12 Kurskod: OM1534

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 13 till 2022 vecka 17 Kurskod: KM1421

, 7,5 hp Studietid: 2022 vecka 18 till 2022 vecka 22 Kurskod: OM1535

Bra att veta

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×