Välkomstbrev Sjuksköterskeprogrammet – HT-24

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Sjuksköterskeprogrammet!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 26 augusti 2024. Klockan 09.00 hälsar rektor dig välkommen på campus Karlskrona. Uppropet sker kl. 10.00 i Multisalen J1504. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och kåraktiviteter. Introduktionsveckans schema samt aktiviteter under första året på BTH kommer att publiceras på Studentportalen under Ny student.

Du har möjlighet att träffa Studentstöd som kan ge dig tips och svara på frågor inför terminsstart. De finns på plats den 22 augusti kl. 11:00-14:00 i hus J, plan 2, campus Karlskrona, Valhallavägen 1. Passa på att samtidigt utforska vårt fina campus och skaffa ett BTH-kort i receptionen.

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto ( från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (26 juli till 14 augusti)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna inom registreringsperioden
. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 35 till 2024 vecka 39 Kurskod: OM1533

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 40 till 2024 vecka 44 Kurskod: OM1534

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 45 till 2024 vecka 49 Kurskod: KM1421

, 7,5 hp Studietid: 2024 vecka 50 till 2025 vecka 3 Kurskod: OM1535

Schema för kurserna hittar respektive kurs Canvassida senast tre veckor innan kursstart. 

Har du läst ett sjuksköterskeprogram tidigare och vill tillgodoräkna tidigare studier? Kontakta då programansvarig för en plan efter att du registrerat dig på kurserna på termin 1.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Varmt välkommen till BTH!

Therése Andersson

Programansvarig

therese.andersson@bth.se

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.