Distansservice

På distans

Du som studerar på distans kan använda dig av bibliotekets digitala tjänster.
Via Summon@BTH hittar du nästan alla våra e-resurser (artiklar, böcker, tidskrifter, uppsatser och mycket mer) och du får tillgång till dem från din egen dator genom att logga in med ditt studentkonto (se nedan).
Vill du göra avancerade sökningar kan du använda någon av databaserna i databaslistan.

Du har också möjlighet att få böcker hemskickade om du går en distansutbildning på BTH och är bosatt i Sverige. Se nedan under ”Låna och beställa”.

Biblioteket från din egen dator

I BTH:s digitala bibliotek finns databaser med artiklar, tidskrifter, böcker, uppsatser, uppslagsverk och mycket mer.

Du kan hitta dem i Summon@BTH som också nås via sökrutan på bibliotekets hemsida.

Via sökrutans flikar får du också fram vår databaslista, våra e-tidskrifter, BTH:s forskning och studentuppsatser i DIVA, uppslagsverk m.fl. söktjänster. Allt det här kommer du åt om du loggar in med ditt studentkonto (samma användarnamn och lösenord som i studentportalen), på bibliotekets inloggningssida.
Inloggningssidan öppnar sig automatiskt när du klickar på den bok eller artikel du hittat via bibliotekets söktjänster.

Support för databaser och e-resurser

FAQ – Databasåtkomst

Support för e-resurser (e-postformulär)

 

 

Låna och beställa

Du som är distansstudent på BTH kan beställa böcker från BTH:s bibliotek genom att reservera dem i Summon@BTH med hjälp av ditt lånekortsnummer och en PIN-kod.
Aktivera ditt bibliotekskonto i Studentportalen och skicka sedan ett meddelande till biblioteket@bth.se så lägger vi in dig som distansstudent.

Lånetid och omlån

Lånetiden är normalt 3 veckor men den förlängs med 6 dagar för dig som studerar på distans. Om du behöver ha den längre och det inte är kö på boken kan du enkelt låna om den här:

Förnya dina lån

Hemsändning av böcker

Bor du i Sverige och utanför Karlskronas eller Karlshamns kommuner och läser någon av våra distanskurser kan du få materialet hemskickat.

När du får meddelande om att boken finns att hämta på biblioteket, hör av dig till biblioteket@bth.se och tala om att du studerar på distans och vill ha boken hemskickad. Ange också till vilken adress du vill ha boken.

Biblioteket tillhandahåller portofria försändelser vid återsändning av lånat material. Kontakta biblioteket för mer information.

Vid sändning från biblioteket ansvarar biblioteket för att böckerna når fram till den angivna adressen. Vid återsändning ansvarar studenten för böckerna tills de har återkommit till biblioteket.

Hemsändning av artiklar

Om du behöver en artikel som inte redan finns på BTH:s bibliotek kan du beställa den.

När du får meddelande om att artikeln finns att hämta på biblioteket, hör av dig till biblioteket@bth.se och tala om att du är distansstudent och vill ha den hemskickad. Ange till vilken adress du vill ha artikelkopiorna. Tjänsten är gratis och du får behålla kopiorna.

Kolla alltid först i Summon@BTH, om artikeln inte finns kan du utöka din sökning ”Lägg till resultat utanför BTH:s bibliotek” i vänsterkolumnen. Hittar du artikelposten kan du klicka på artikelns namn och sen ”beställ” för att beställa de dokument vi inte har.

Hittar du ingen information om artikeln i Summon kan du beställa artikeln här:

Beställ en artikel

Om boken inte finns på BTH

Behöver du låna böcker som inte finns på BTH är det smartare att du beställer dem via ditt lokala bibliotek. Då skickas böckerna direkt till ditt biblioteket och postpaketen behöver inte gå omvägen via oss.