studenter på klippor utomhus

Distansservice

På distans

Du som studerar på distans kan använda dig av bibliotekets digitala tjänster. Du kan söka information i våra söktjänster och databaser, och du har tillgång till våra e-resurser hemifrån (artiklar, tidskrifter, e-böcker). Du har också möjlighet att få böcker hemskickade om du går en distansutbildning och är bosatt i Sverige.

Bibliotekets databaser utanför campus

Bland bibliotekets viktigaste resurser för dig som studerar på distans är utbudet av elektroniska tidskrifter och e-böcker. Du kan söka fram dem i Summon@BTH.

Under rubriken Söka hittar du fler elektroniska informationstjänster som uppslagsverk och lexikon, ämnesdatabaser, vetenskapliga resurser på Internet med mera.

För att komma åt dessa tjänster hemifrån måste du först logga in. Läs mer om inloggning.

Låna och beställa

Registrera dig som låntagare genom att fylla i detta formulär.

Observera att tjänsten endast finns för dig som är student registrerad på någon av Blekinge Tekniska Högskolas distanskurser. Övriga hänvisas till bibliotekets informationsdisk.

Du som är distansstudent kan beställa böcker från BTH:s bibliotek genom att reservera dem i Summon@BTH med hjälp av ditt lånekortsnummer och PIN-kod. Vänd dig i första hand till ditt lokala bibliotek om du vill låna böcker som inte finns på BTH.

Artikelkopior från våra tryckta tidskrifter beställer du från beställningsformuläret. Vid tidskriftstiteln får du fram startåret för vår prenumeration. Du kan även beställa artikelkopior ur tidskrifter som inte finns i bibliotekets samlingar genom oss. Tjänsten är gratis och du får behålla kopiorna.

Beställ en artikel

Lånetid och omlån

För material som lånats ur bibliotekets samlingar är lånetiden normalt 3 veckor men den förlängs med 6 dagar för dig som studerar på distans. Du kan enkelt låna om boken själv i vår katalog om den inte är reserverad av annan låntagare.

Förnya dina lån

Bok eller annat media ska återlämnas inom angiven återlämningstid.

Hemsändning av böcker

Bor du i Sverige och utanför Karlskronas eller Karlshamns kommuner och läser någon av våra distanskurser kan du få materialet hemskickat.

När du får ett meddelande via e-post att boken du vill låna finns att hämta besvarar du bara e-posten med att du studerar på distans och vill ha boken hemskickad. Ange också till vilken adress du vill ha boken.

Biblioteket tillhandahåller portofria försändelser vid återsändning av lånat material. Kontakta biblioteket för mer information.