Student, Civilingenjör i datorsäkerhet, 300 HP

Janine, Civilingenjör i datorsäkerhet

Fyll i formuläret på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag studerar Civilingenjör inom datorsäkerhet och går tredje året. Kommer från Småland, men har bott i Karlskrona sen 2017 och började plugga på BTH hösten 2021. Jag valde BTH då det var en av få utbildningar som har denna inriktning och med intressanta kurser inom datorsäkerhet, till exempel nätverkssäkerhet och kryptering. Såg även BTH som en mindre skola med bättre tillgång och kontakt till lärare, samt att programmet har funnits i många år.

Tiden spenderas mycket i skolan, men jag ser även till att få in träning och umgås med vänner! Studentpuben är en perfekt plats att umgås med vänner men även att träffa nya människor. Jag är även aktiv i vår utbildningsförening #ROOT, där vi framför studenternas talan inom utbildningen. Vi ser även till att ha olika evenemang och aktiviteter där vi umgås med alla studenter som pluggar inom vårt program.

Några tips för att förbättra studietiden: 

  • Våga ställa frågor på föreläsningarna, om du är osäker, ta det med läraren direkt. Rasten är även ett perfekt tillfälle att ställa frågan utan att alla hör.
  • Gå på laborationer och gruppövningar om det erbjuds. Det är ett bra tillfälle att få hjälp av lärare men också att lägga ner tiden för sina studier.
  • Gör upp en plan, se över vilka kurser som du tycker är svåra och gör en prioritering för vad du ska plugga.

Fråga Janine