Student, Civilingenjör i datorsäkerhet, 300 HP

Foto på Viktor

Viktor, Civilingenjör i datorsäkerhet

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag är en 30-årig kille som har ett intresse av samhälle och teknik och som på fritiden gillar att hålla på med olika idrotter. Det jag ser fram emot just nu är att förhoppningsvis få köra Vasaloppet den 6 mars.

Jag läser Civilingenjör i datorsäkerhet och på gymnasiet gick jag Samhällsvetarprogrammet med inriktning samhällsvetenskap.

Intervju med Viktor

Varför valde du att studera på BTH?

Jag valde BTH för att de var de enda som hade en ingenjörsutbildning i IT-säkerhet i hela Sverige. Jag ville börja läsa IT-säkerhet efter att jag hade läst Daniel Goldberg bok svenska hackare och blev grymt inspirerad.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Att utbildningen jag går känns relevant för mig och att skolan har bra kontakt med näringslivet.  Det gör att vi kan skapa kontakter redan under studietiden.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Hur man löser problem, det är den färdigheten som du kommer använda flitigast när du sedan börjar jobba och den får du träna på i 5 år under en ingenjörsutbildning.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Att det är bland det roligaste man kan göra, även om plugget kan vara tufft ibland och jobbigt att flytta hemifrån så ger det dig enormt mycket nya erfarenheter, vänner och kanske en chans att förändra sig lite.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag är öppen för det mesta, kan bli kvar i Karlskrona eftersom det finns flera intressanta företag här man kan jobba för eller så kanske man hamnar i en större stad, såsom Stockholm eller Malmö.

Fråga Viktor

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×