Student, Civilingenjör i marin teknik, 300 hp

Foto på Sofia

Sofia, Civilingenjör i marin teknik

Undrar du hur det är att plugga till civilingenjör i marin teknik? På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag läser till civilingenjör i marin teknik, tredje året. På gymnasiet gick jag naturvetenskapliga programmet.

Intervju med Sofia

Varför valde du att studera på BTH?

Jag valde BTH på grund av utbildningen. BTH är den enda skolan i Sverige som för tillfället har marin teknik som civilingenjörsutbildning.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Något jag uppskattar mycket med BTH är att det är en mindre skola. Detta gör att studenter och lärare på skolan får nära kontakt och att man lätt får hjälp när man behöver den.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Gör det! Det är otroligt roligt att börja plugga. Man träffar oerhört många nya människor och får vänner för livet. Samtidigt utvecklas man som person både personligt men även kunskapsmässigt.

Vad har du för framtidsplaner?

Det är svårt att veta exakt vad mina framtidsplaner är för tillfället. Jag lär mig nya saker på föreläsningar varje dag som är intressanta, vilket gör att mina vyer har vidgats. Innan jag började plugga på BTH ville jag egentligen läsa till marinbiolog, men när jag såg att BTH hade startat en linje med marin teknik så kändes det som en perfekt matchning för mig! Jag har alltid intresserat mig för havet och genom att studera en mer teknisk utbildning kan jag utveckla nya innovativa sätt att förbättra havsmiljön.

Fråga Sofia

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×