Student, Fysisk planering, 180 hp

Anton, Fysisk planering

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

När jag inte pluggar så gillar jag att spela innebandy, vara ute i naturen och förstås att besöka häftiga städer och platser runtom i världen!

Intervju med Anton

Varför valde du att studera på BTH?

Utbildningen till planeringsarkitekt är den enda i sitt slag och finns bara på BTH. Jag funderade länge på vilket program jag ville läsa och tittade även på andra program inom området samhällsplanering. I slutändan landade jag i att planeringsarkitekt var bäst för mig då det är ett så tydligt yrkesanknutet program som ger konkreta och praktiska färdigheter och ger mycket goda möjligheter att få jobb efter utbildningen. Dessutom får man möjlighet att odla sin kreativa talang när man ska rita skisser och ta fram planer över nya bostadsområden.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Jag är jättenöjd med mitt val av utbildning, både programmet, lärarna, studiekamraterna och högskolan i stort. Det är en lite lagom stor högskola med en bra stämning och där det finns goda chanser att lära känna folk över utbildningsgränserna. Tycker också att vi har fina undervisningslokaler och högskolan har ett vackert läge vid vattnet nära ett naturområde. Dessutom trivs jag väldigt bra i Karlskrona som stad med alla fantastiska små skärgårdsöar och alla fina gamla byggnader med en rik historia.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Efter att ha jobbat i ett antal år innan jag började plugga måste jag säga att det kändes som en befrielse att sätta sig i skolbänken igen! Man är inte lika styrd av ett schema och tider som ska passas varje dag utan får styra mycket över sin egen tid och planera sin egen arbetsdag. Det är jätteskönt och passar mig som vill ha mycket frihet i livet. Sen är det otroligt givande och utvecklande som person att hela tiden få lära sig nya saker och utveckla sina färdigheter, det känner man inte varje dag ute i arbetslivet.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Tveka inte! Som student får man växa mycket och utvecklas som person. Högskolan är en väldigt stimulerande miljö att befinna sig i. Sen är högskolestudier också en bra investering i din framtid och ger stora möjligheter att få ett spännande och intressant yrke med god lön och fina karriärmöjligheter efter studierna.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag planerar att läsa masterprogrammet i fysisk planering också. Efter examen så tänker jag att jag förmodligen kommer jobba i en mindre eller medelstor kommun som planarkitekt till att börja med för att få erfarenhet och lära mig yrket i praktiken. Därefter kanske man vill testa på att fördjupa sig inom något område genom att jobba för en statlig myndighet, som privat konsult eller med mer komplexa projekt i en storstad möjligen.

Fråga Anton

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×