Student, Högskoleingenjör i maskinteknik, 180 hp

Foto på Linnea

Linnéa, Högskoleingenjör i maskinteknik

Sugen på att plugga maskinteknik och bli högskoleingenjör? På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Som person är jag driven och en som inte kan sitta still som gärna lär sig något nytt. Tycker om att vara kreativ och få testa sina idéer samtidigt som man lär sig teorin som ligger bakom.

Jag har läst Tekniskt basår och nu läser jag andra året på Högskoleingenjör i maskinteknik. På gymnasiet gick jag Estetiska programmet, musikproduktion.

Intervju med Linnéa

Varför valde du att studera på BTH?

Jag valde att börja studera för att jag saknade behörighet till att söka till ingenjörsutbildning då jag läst estetiska programmet på gymnasiet.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Det jag uppskattar mest är gemenskapen. Eftersom det är en mindre skola kommer man närmare sina klasskamrater och även lärarna vilket gör att det blir roligare och lättare att hålla uppe motivationen. En annan fördel med att det är en mindre högskola är att man lätt kan gå och prata med lärare och kursansvariga.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Gör det. Testa. När jag började studera på BTH var jag osäker på om det var rätt eller om jag skulle klara av att slutföra min utbildning. Men jag testade och det visade sig vara bland det bästa val jag gjort, så våga testa är mitt råd.

Vad har du för framtidsplaner?

Efter utbildningen vill jag jobba som konstruktör och kunna konstruera nya produkter. Min dröm är att få jobba med att konstruera och utveckla tåg.

Fråga Linnéa

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×