173 nya studentlägenheter klara till sommaren

Med havsutsikt från flera våningsplan och ett digitalt tänk inom det mesta börjar studentboendet Nordström ta form. Här färdigställer Karlskronahem 173 nya lägenheter som ska stå klara i slutet av juni.

I hörnet Blåportsgatan – Polhemsgatan byggs 173 studentlägenheter med en boarea mellan 19 och 39 kvadratmeter. Den sista juni hoppas Karlskronahem att allt ska vara klart. Alla lägenheter är ettor med eget kök och toalett där merparten kommer att vara 24 kvadratmeter.

– Inför bygget hade vi en dialog tillsammans med studenter, där vi bland annat diskuterade hållbarhet och digitalisering kopplat till framtidens boende. Vi hoppas och tror att vi möter förväntningarna som finns från studenterna. Läget är attraktivt med närhet till skolan, centrum, mataffär och gym, för att nämna några exempel säger Malin Frigghe som jobbar med uthyrning, nyproduktion och projekt på Karlskronahem.

– Bostäderna känns trevliga, moderna och mysiga. Utsikten från många av lägenheterna är helt fantastisk och placeringen av studentboendet känns helt rätt, säger Carl Rubin, vice kårordförande.

Med generösa utrymmen för cyklar och speciella laddplatser för elcyklar, bokningsbara enskilda maskiner i tvättstugorna, tillgång till bilpool och smart fördelade kvadratmeter hoppas Karlskronahem att boendet ska uppskattas. Det smarta boendet har även bokningssystem och porttelefon i telefonen.

– När vi planerade utrymmena för cyklar fick vi räkna högt, tydligen äger varje student i snitt 1,8 cyklar. Vi hoppas verkligen att det finns tillräckligt med plats skrattar Ulf Klint, projektchef.

Redan nu går det att göra en intresseanmälan här.

27 mars 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×