Antalet anmälningar till hösten ökar med 10 procent

Studenter på campus

Intresset för högskolestudier ökar. När anmälan till höstterminen stängde vid midnatt är det 10 procent fler anmälningar till BTH jämfört med förra året.

Vid BTH ökar antalet anmälningar med 10 procent, jämfört med förra året. Totalt 9 495 anmälningar till höstens utbildningar, jämfört med 8 636 anmälningar hösten 2023.

– Som vanligt har det varit en spännande och nervös väntan på slutresultatet av sökomgången. Vi har en ökning av antalet anmälningar till såväl utbildningsprogram som till fristående kurser vilket är mycket glädjande. Nu ser vi fram emot att få möta upp alla nya studenter till hösten och önskar dem varmt välkomna till oss, säger prorektor Eva Pettersson.

Även antalet anmälningar till BTH:s specialistsjuksköterskeprogram ökade inför höstterminen 2024.

När anmälan till höstterminen stängde den 15 april hade 405 552 personer skickat in minst en anmälan, åtta procent fler jämfört med förra årets 375 451.

Det ökade intresset förvånar inte UHR, som tror att det är den försämrade arbetsmarknaden och omställningsstudiestödet för personer mitt i arbetslivet som kommer att få allt fler att välja högre utbildning det närmaste året.

16 april 2024

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×