BTH arrangerar konferens om levitationsteknik

Magnettåg

Den internationella konferensen Maglev 2024 är den främsta akademiska sammankomsten inom magnetisk levitationsteknik och linjära drivsystem. Konferensen arrangeras i år av Blekinge Tekniska Högskola.

Konferensen Maglev 2024 äger rum i Malmö den 18–22 september 2024 och förväntas locka deltagare från hela världen.

-Temat är teknologiska framsteg och framtida samhällseffektbedömningar och kommer att presentera de senaste forsknings- och innovationsrönen inom magnetisk levitationsteknik, inklusive magnetiska tåg, magnetiska lager och andra spännande produkter och tillämpningsområden, säger docent Henrik Ny, som är arrangören vid BTH.

En särskilt intressant del av konferensen är presentationen som görs av Central Japan Railway Company. De kommer att dela med sig av de senaste framstegen inom Chuo Shinkansen Maglev-projektet (Osaka-Tokyo).

-Deltagarna kommer att få unika insikter om framtidens japanska höghastighetstransport och dess utveckling, menar Henrik Ny.

Konferensen riktar sig till en mängd olika deltagare med olika intressen och expertis. Bland annat kommer innovatörer, forskare och beslutsfattare få möjlighet att utforska banbrytande framsteg inom magnetiskt leviterade system och linjära drivsystem.

-Dessutom kommer viktiga diskussioner att föras kring samhällstransportplanering, hållbarhetsanalys och miljöpåverkan, avslutar Henrik Ny.

Läs mer om konferensen.

 

23 maj 2024