BTH-forskare fick motta hållbarhetspris

Bild på James Ayers

BTH-forskaren James Ayers mottog nyligen AASHE Sustainability Award för sin licentiatavhandling där han undersökt studenternas förmåga att applicera hållbarhetskunskaper efter avslutad hållbarhetsutbildning.

The Association for the Advancement of Sustainability in Higher Education (AASHE) presenterade nyligen årets hållbarhetspristagare. BTH-forskaren James Ayers blev en av dem med licentiatuppsatsen Educational contexts and designs for cultivating leaders capable of addressing the wicked issues of sustainability transitions. I avhandlingen undersöker James studenternas förmåga att applicera hållbarhetskunskaper efter avslutad hållbarhetsutbildning och han föreslår även strategier för förbättring.

– Det här priset visar att det finns många människor runtom i världen som arbetar för att skapa en mer hållbar framtid. Jag är ödmjuk över att få vara en av dem och kommer att använda priset som motivation för att fortsätta forska här på BTH, säger James Ayers.  

James Ayers har en examen inom journalistik och är en tidigare student på Magisterprogrammet i strategiskt ledarskap och hållbarhet vid BTH där han idag kombinerar forskning och undervisning.

– Jag är tacksam över att få detta pris, men också för arrangörerna som stödjer oss hållbarhetsforskare. Att erkänna, uppmärksamma och dela det viktiga arbete som görs hjälper till att förstå och implementera en hållbar framtid, avslutar han.  

AASHE ger lärosäten möjlighet att förändra och driva hållbar innovation framåt. De arbetar med och för högre utbildning för att säkerställa att våra framtida ledare är motiverade och rustade för att lösa hållbarhetsutmaningar.

Mer information om priset finns här.

Läs James Ayers licentiatavhandling här.

2 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×