BTH-lärare med på topp 50-lista på kvinnor inom utbildning

Tamara Carleton

Tamara Carleton finns med i den amerikanska tidningen ”Women We Admire”, på deras topp 50-lista över kvinnor inom utbildning. Tamara är bland annat lärare vid institutionen för maskinteknik vid BTH.

Tamara har en doktorsexamen i maskinteknik från Stanford University och arbetar sedan många år tillbaka på BTH. Hon är författare och grundare av och vd för organisationen Innovation Leadership Group som hjälper företag och myndigheter att bygga innovationskapacitet.

Hon har skrivit flera böcker inom innovation, inklusive Building Moonshots: 50+ Ways to Turn Radical Ideas into Reality, Inventing the Almost Impossible och Playbook for Strategic Foresight and Innovation.

-Jag är glad och lite överraskad över att bli erkänd av Women We Admire-organisationen. Jag vill gratulera alla som outtröttligt förvandlar lärande och utbildning över hela världen – vilket sällan uppskattas men ändå är avgörande för mänskliga framsteg, säger Tamara Carleton.

Den amerikanska tidningen Women We Admire presenterar varje år en lista för att lyfta kvinnors prestationer inom utbildningsområdet.

Tamara har även en Unescoprofessur i ledarskap för innovativa och bättre framtider, en del av Unescos program för läs- och skrivkunnighet.

Se hela listan.

18 oktober 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×