BTH utsett till elitidrottsvänlig högskola

BTH har utsetts till en elitidrottsvänlig högskola från och med 2018 genom ett samarbete med Riksidrottsförbundet. En god träningsmiljö och anpassad studiegång ska göra det möjligt för studenterna att kombinera studier med elitidrott.

Efter ansökan till Riksidrottsförbundet har BTH utsetts att bli ett så kallat elitidrottsvänligt lärosäte från och med 2018.

–Ambitionen är att så många lärosäten som möjligt ska vilja vara elitidrottsvänliga och därigenom bidra till att kombinationen elitidrott och studier möjliggörs för aktiva oavsett vad och var de vill studera, säger Peter Mattsson, idrottschef Riksidrottsförbundet.

Vid BTH finns idag BTH idrottsakademi som är ett samarbete mellan BTH, Region Blekinge, Karlskrona kommun, Karlshamns kommun och SISU Idrottsutbildarna. BTH idrottsakademi erbjuder elitsatsande studenter en inspirerande träningsmiljö, möjlighet till anpassad studiegång samt professionell träning.

–Vårt arbete med att möjliggöra kombinationen elitidrott och studier är en viktig del för att Blekinge som idrottsregion ska kunna etablera bra elitidrottsmiljöer. Tillsammans med våra samarbetspartner vill vi visa att Blekinge är attraktivt både när det kommer till studier och när det handlar om elitidrott. Via BTH idrottsakademi hoppas vi kunna ge alla idrottare möjlighet att fullt ut satsa på sin idrott samtidigt som de studerar på högskola, säger elitidrottskoordinator Martin Söderberg.

1 december 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×