Studentvärdar gör campus säkert


BTH har gjort många olika anpassningar för att erbjuda ett säkert campus för både studenter och personal. En av dem är campusvärdarna som varje dag finns på campus för att svara på frågor och hjälpa till att påminna alla om att hålla avstånd.

Caroline Åkeborn är BTH:s samordnare för att coronasäkra BTH:s campus. Hon berättar om alla de åtgärder som gjorts för att ge ett säkert campus.

–  Vi informerar runt hela campus och städningen är givetvis utökad. Vi har minskat antalet platser i föreläsningssalar, bibliotek och restaurang. Dessutom finns stationer med handsprit och särskilt medel för att kunna torka av ytor, berättar hon.

Men även om det finns skyltar som betonar vikten av att hålla avstånd är det lätt att glömma. Det är här BTH:s campusvärdar kommer in i bilden. Varje dag har BTH värdar på plats på campus och en av deras uppgifter är att påminna om säkerhet och att hålla avstånd – med allt nytt omkring sig kan det vara lätt att glömma pandemin vi kämpar med.

– Många tänker inte på det eller glömmer bort avstånd när de sitter med sina vänner och andra studenter, men en liten påminnelse och ett glatt leende från oss brukar göra susen, säger dagens värdar, Karl-Henrik och Ahmad.

– Med sunt förnuft, lagom avstånd och handsprit hjälps vi åt och gör det bästa av situationen, menar de.

2 september 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×