Drygt 3 100 nya studenter välkomnas i höst

Studenter på campus

Idag får alla studenter som sökt en utbildning vid BTH sitt efterlängtade antagningsbesked. Totalt är det 3 174 studenter som erbjuds en utbildningsplats vid BTH med start till hösten.

BTH erbjuder fler studenter en utbildningsplats till hösten, jämfört med förra hösten. I år erbjuds 3 174 studenter en utbildningsplats, vilket är en ökning med 250 studenter, eller 8,5 procent, jämfört med förra året. De mest populära programmen är Webbprogrammering och Sjuksköterskeprogrammet.

Den 17 april var sista dagen för anmälan till höstens studiestart. Det totala antalet studenter som sökte till BTH i april var 8 635 jämfört med 8 486 föregående år. Det totala antalet förstahandssökande var 2 063, jämfört med 2 040 föregående år.

–Att vi har kunnat öka söksiffrorna på totalen, från förra året då pandemin fortfarande påverkade, är glädjande och visar att våra utbildningar är populära och möter samhällets behov, säger rektor Mats Viberg.

Det är viktigt att komma ihåg att det är svarskrav på antagningsbeskedet som kommer idag. Senast den 21 juli måste studenterna tacka ja till sin utbildningsplats. Därefter görs ett nytt urval vilket kan göra att någon av alla de reserver som finns kan få en utbildningsplats på ett eftertraktat program.

12 juli 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×