Festlig avslutning för sjuksköterskorna idag

Tre studenter

Det var fullsatt i Multisalen på Campus Karlskrona idag då 64 sjuksköterskor uppmärksammades vid en avslutningsceremoni. De firades med tal, musik och många anhöriga på plats.

Idag var sista dagen för de 64 sjuksköterskestudenter som nu avslutar sina studier och går direkt ut i arbetslivet. En av studenterna som firades idag är Susanna Borglin från Hässleholm:

– Jag ska börja arbeta på avdelning 48, kirurgavdelningen, på Blekingesjukhuset. Det ska bli spännande och jag vet att jag trivs bra där för jag har gjort min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) på den avdelningen, säger hon.

Under förmiddagen samlades alla 64 studenter en sista gång för att få BTH-broschen av sin programansvariga lärare Terese Lindberg.

Även rektor Mats Viberg fanns på plats för att skicka med studenterna lite tänkvärda ord:

– Mänskligheten behöver mer kunskap och mer öppenhet, nyfiken och respekt. Jag hoppas att ni tar med er detta ut i arbetslivet. Ni kommer att bidra till en bättre värld.

Det delades även ut pris för bästa examensuppsats. Av många fina arbeten hade tre examensarben nominerats. Vinnare blev Kaltrina Haltiti och Malou Olofsson med sitt arbete ”Att vilja se, vilja veta och våga fråga. Sjuksköterskors erfarenheter av att identifiera våldsutsatta kvinnor.”

BTH önskar alla studenter lycka till i arbetslivet!

 

12 januari 2024

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×