Festliga avslutningsceremonier – fler än vanligt firade i solen på campus

Under två dagar genomför BTH avslutningsceremonier för alla sina programstudenter vilket innebär musik, tal och fest på båda campus.

Under två dagar firar BTH:s avgångsstudenter att studietiden är över. Efter flera års studier på BTH är det nu dags att lämna BTH och att gå vidare ut i arbetslivet.

I sitt tal till studenterna lyfter rektor Mats Viberg att studenterna har en ljus framtid framför sig, med goda möjligheter att hitta arbete inom viktiga områden.

-Vi utbildar inom områden där det är brist på arbetskraft, säger han.

På plats vid avslutningsceremonierna är, förutom rektor Mats Viberg, samtliga programansvariga lärare som uppmärksammar sina studenter och delar ut en särskild BTH-pin. Talen varvas med fin musik för både studenter och anhöriga i de fullsatta salarna på campus.

I år är det fler studenter än vanligt på plats eftersom första kullarna civilingenjörsstudenter i mjukvaruutveckling samt i AI och maskininlärning är med på avslutningsceremonin.

Under fredagen genomförs även EXIT på Campus Karlshamn. Det är en examensutställning där studenterna från programmen Digital bildproduktion, Digital ljudproduktion samt Design av digitala och immersiva upplevelser visar upp sina examensarbeten.

BTH önskar alla studenter lycka till i arbetslivet men hälsar dem gärna välkomna tillbaka – kanske för vidareutbildning eller som anställd.

31 maj 2024