Flottracet – uppskattad aktivitet vid studiestarten

Studenter på flotte

Höstterminen har dragit i gång ordentligt, både för alla nyantagna studenter och för dem i högre årskurser. För de nya studenterna arrangerar Studentkåren en mängd olika aktiviteter på och runt campus i både Karlskrona och Karlshamn.

Introduktionsveckorna för de nya studenterna arrangeras av sexmästerierna i Studentkåren – Sexistenz i Karlskrona och Smoersex i Karlshamn.

I Karlskrona heter introduktionsveckorna Inseglet – vilket passar bra med tanke på skolans läge intill strandkanten.

– Tanken med introduktionsveckorna är få de nya studenterna att känna sig välkomna. Vi leker, umgås och framför allt har vi kul tillsammans, säger Totte Hansen, ordförande i Blekinge studentkår.

En av de uppskattade aktiviteterna under Inseglet är Flottracet. Där ska studenterna bygga en egen flotte och därefter tävla med den i viken intill campus, som givetvis heter Studentviken.

Aktiviteterna är också ett bra sätt att lära känna varandra. Merparten av de nya studenterna är hitflyttade från andra delar av Sverige och känner inte så många här.

– Under introduktionen får de lära känna nya vänner och äldre studenter samt bekanta sig med Blekinge studentkår. Introduktioner på högskolan går uteslutande ut på att ha kul och knyta nya band.

 

30 augusti 2023

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×