Global kampanj ska lyfta viktigt yrke

Nursing Now är en treårig global kampanj (2018-2020) som Världshälsoorganisationen, WHO, startat i samarbete med Internationella sjuksköterskeorganisationen, ICN. Kampanjens syfte är att tydliggöra och stärka sjuksköterskans ställning i deras arbete med att förbättra den globala hälsan.

​​​​Kampanjen utgår ifrån en rapport som visar att satsning på sjuksköterskor ökar jämställdheten, stärker ekonomin och förbättrar hälsa i samhället. Kampanjen bygger också på WHO:s nya strategiska 5-års program som syftar till att:

  • 1 miljard fler människor ska kunna leva friskare liv
  • 1 miljard fler människor ska ha tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård
  • 1 miljard fler människor ska skyddas från hälsorelaterade kriser

Sjuksköterskan utgör en nyckelfunktion i arbetet med att förbättra hälsan i samhället. I sjuksköterskans kunskapsområde omvårdnad ingår att främja hälsa och välbefinnande, förbygga ohälsa samt lindra lidande och verka för ett fridfullt avslut av livet .

I Sverige har kampanjen Nursing Now Sweden lanserats av Svensk sjuksköterskeförening, Vårdförbundet och Socialstyrelsen.

Studera till sjuksköterska
Vill du studera till sjuksköterska eller specialistsjuksköterska så startar dessa utbildningen till hösten 2020. Läs här om våra utbildningar inom hälsa och vård.

5 februari 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×