Global kampanj ska lyfta viktigt yrke

Nursing Now Àr en treÄrig global kampanj (2018-2020) som VÀrldshÀlsoorganisationen, WHO, startat i samarbete med Internationella sjuksköterskeorganisationen, ICN. Kampanjens syfte Àr att tydliggöra och stÀrka sjuksköterskans stÀllning i deras arbete med att förbÀttra den globala hÀlsan.

​​​​Kampanjen utgĂ„r ifrĂ„n en rapport som visar att satsning pĂ„ sjuksköterskor ökar jĂ€mstĂ€lldheten, stĂ€rker ekonomin och förbĂ€ttrar hĂ€lsa i samhĂ€llet. Kampanjen bygger ocksĂ„ pĂ„ WHO:s nya strategiska 5-Ă„rs program som syftar till att:

  • 1 miljard fler mĂ€nniskor ska kunna leva friskare liv
  • 1 miljard fler mĂ€nniskor ska ha tillgĂ„ng till grundlĂ€ggande hĂ€lso- och sjukvĂ„rd
  • 1 miljard fler mĂ€nniskor ska skyddas frĂ„n hĂ€lsorelaterade kriser

Sjuksköterskan utgör en nyckelfunktion i arbetet med att förbÀttra hÀlsan i samhÀllet. I sjuksköterskans kunskapsomrÄde omvÄrdnad ingÄr att frÀmja hÀlsa och vÀlbefinnande, förbygga ohÀlsa samt lindra lidande och verka för ett fridfullt avslut av livet .

I Sverige har kampanjen Nursing Now Sweden lanserats av Svensk sjuksköterskeförening, VÄrdförbundet och Socialstyrelsen.

Studera till sjuksköterska
Vill du studera till sjuksköterska eller specialistsjuksköterska sÄ startar dessa utbildningen till hösten 2020. LÀs hÀr om vÄra utbildningar inom hÀlsa och vÄrd.

5 februari 2020

Har du en frÄga? Skriv den hÀr, sÄ Äterkommer vi sÄ snart som möjligt!
×