Hagaviksskolan vann Teknikåttans regionfinal på BTH

En bild på en lärosal fylld med elever under tävlingen i teknikåttan.

Efter en spännande tävlingsdag i Teknikåttans regionfinal på BTH stod klass NoT8A från Hagaviksskolan i Växjö som vinnare. Förstapriset är 10 000 kr och de ska nu representera regionen i riksfinalen.

I regionfinalen som hölls på BTH i torsdags deltog över 140 åttondeklassare. Klass NoT8A från Hagaviksskolan stod till slut som segrare efter en imponerande insats. På andra plats kom klass 8C från Wämöskolan i Karlskrona, följd av klass St8e från Stenbackaskolan i Karlshamn.

Under dagen tävlade eleverna i olika grenar, bland annat att bygga höga torn med grillpinnar och gummiband samt att svara på teknikrelaterade frågor. Dagen avslutades med att spela ett datorbaserat miljöspel där eleverna uppmanades att lösa olika uppdrag med minsta möjliga utsläpp av växthusgaser.

Förutom tävlingsmomenten fick eleverna även utforska BTH genom att besöka olika labb och institutioner, inklusive Ericsson Space Lab, Makerspace och Intelligent Industrial Manufacturing and Automation Lab. En del klasser besökte även Institutionen för fysisk planering, där de fick insikt i hur BTH-studenter bygger modeller av stadsdelar och bostadsområden.

Prisutdelningen hölls av Ericssons platschef i Karlskrona, Helena Olá. Ericsson var även en av sponsorerna av tävlingen. I regionen deltog totalt 1754 elever från 112 klasser i kvaltävlingen, varav sex klasser kvalificerade sig för regionfinalen på BTH. Den 23 maj hålls Riksfinalen på Tekniska museet i Stockholm.

En elev som har på sig ett VR-headset.

Teknikåttan är en tävling som riktar sig till elever och lärare på högstadiet med syfte att väcka intresse för teknikämnena och därigenom öka möjligheterna för elever att välja tekniska utbildningar på gymnasie- och högskolenivå.

För mer information besök www.teknikattan.se.

19 april 2024

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×