Hårt tryck på årets arbetsmarknadsdag

Studenter

Idag var det dags för BAM – Blekinge arbetsmarknadsdag 2022 – en dag då det ges möjlighet för studenter och företag att träffas och mingla och inte minst att prata framtid.

Det var ett stort intresse för arbetsmarknadsdagen i år  – hela 35 företag kom till Campus Karlskrona idag.

– Det verkar som det är ett uppdämt behov att komma hit och möta studenterna, säger Christopher Hellryd, ordförande i Blekinge studentkår, vilka arrangerar arbetsmarknadsdagen.

Och intresset var också stort från studenternas sida. Vid lunchtid hade drygt 400 studenter redan tagit chansen att mingla med företagen och att diskutera framtida möjligheter till arbete.

Ett av företagen som deltar under arbetsmarknadsdagen är CGI. Herman Afzelius är platschef för Karlskrona säger så här om varför de är på plats idag:

– Det har varit bra tryck idag, fullt i vår monter. Vi har ett enormt rekryteringsbehov och vi är här för att fånga upp potentiella medarbetare, lokalt, nationellt och internationellt.

Blekinge arbetsmarknadsdag anordnas ideellt av Blekinge studentkår och dess utbildningsföreningar samt övrigt engagerade studenter, där studenter bjudit in företag relevanta för deras utbildning.

9 mars 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×