Hårt tryck på studenternas arbetsmarknadsdag

Studenter på BAM

Idag är det BAM, Blekinge Arbetsmarknadsdag, som för första gången genomförs på Brinova arena i Karlskrona. Antalet medverkande företag är fler än någonsin och en mängd studenter passar på att knyta kontakter med företag och organisationer.

Klockan 10:00 idag öppnades portarna till årets BAM, Blekinge Arbetsmarknadsdag – en dag då studenter och företagare möts och knyter kontakter.

-Idag slår vi rekord i antalet företag och organisationer som medverkar. Det är 61 stycken på plats vilket nästan är en fördubbling mot förra året, sa Studentkårens ordförande Linus Holmström i sitt öppningstal.

Det råder full aktivitet i Brinova arena i centrala Karlskrona idag. Ett av företagen på plats i en monter är IT-säkerhetsföretaget Outpost 24 som gärna vill anställa fler studenter från BTH.
Ebba Hamilton är chief of staff och kontorschef på Outpost 24 i Karlskrona:

-Vi har varit med på arbetsmarknadsdagen i många år och varje år rekryterar vi ett 10-tal studenter från BTH, speciellt inom IT-säkerhet. Det här är ett bra sätt att träffa studenter, vi kan erbjuda till exempel sommarjobb och deltidsjobb som sedan övergår i en tillsvidareanställning när studenten är klar, säger hon.

Outpost 24 har idag 80 anställda vid sitt huvudkontor i Karlskrona.

-Det är tack vare BTH som vi finns i Karlskrona och det finns plats för fler BTH:are hos oss, menar Ebba Hamilton.

På BAM träffar vi Fanny, Tove och Theodore. Fanny och Tove läser till planeringsarkitekt och de blir förvånade över att det finns fler arbetsgivare för dem än de trott när de är klara med sina studier.

Theodore läser mjukvaruutveckling och har sett att det är ett stort utbud av företag där han kan arbeta när har är klar med sina studier.

-Här får man en närkontakt med företagen och en känsla för hur det är att arbeta hos dem, menar han.

1 mars 2023