Teknikdag för tjejer på BTH

Vad är egentligen teknik? Och vad kan man jobba med om man läser teknik på högskolan? Det och mycket mer fick eleverna i årskurs 9 veta i fredags då BTH hade Teknikdag för tjejer och ickebinära.

Inför gymnasievalet vill vi ge tjejer och ickebinära i årskurs 9 en inblick i hur det är att plugga en teknisk utbildning och hur det är att jobba inom det tekniska området. BTH arrangerade därför en teknikdag fullspäckad med teknik där ett tiotal deltog.

Bland annat berättade en kvinnlig student om sina erfarenheter av att plugga en tekniskt utbildning på BTH. Därefter gav Jennie Karlsson, tidigare student på BTH, eleverna en inblick i hur det är att arbeta som scrum master på Försäkringskassan.

Under evenemanget fick eleverna även chansen att få prova på att bli innovatör under ett praktiskt moment då sex studenter höll i olika prova-på-aktiviteter.

Dessutom gavs det goda chanser för eleverna att ställa frågor om teknisk utbildning. Vi hoppas på det här sättet skapa intresse för tekniskt utbildning på gymnasiet och högskolan.

21 januari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×