Våra nya indiska studenter välkomnas

I dag välkomnades drygt 30 nya indiska studenter på BTH. Studenterna kommer från Jawaharlal Nehru tekniska universitet i Hyderabad och Jawaharlal Nehru tekniska universitet i Kakinada – två indiska universitet som BTH har ett långvarigt integrerat utbildningssamarbete med.

Studenterna började sina studier i sitt hemland för tre och ett halvt år sedan och kommer nu att studera kurser på avancerad nivå för att ta en masterexamen vid BTH. De kommer att studera antingen datavetenskap, programvaruteknik eller telekommunikationssystem och få de färdigheter som många företag letar efter idag.

Idag arrangerade Internationella kontoret en välkomstträff och Mats Walter, chef för internationella frågor, välkomnade alla studenter till Sverige och till BTH. Studenterna fick även viktigt information och även möjlighet att träffa sin programansvariga lärare och olika viktiga studentstödjande delar såsom studentkåren, IT helpdesk etc.

– Var motiverad och njut av dina studier och skaffa nya vänner, avslutade Gurudutt Velpula, ansvarig för BTH:s indiensamarbete.

29 januari 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×