Unga flickor bjuds in till inspirationsdag om teknik

Unga flickor har nu chansen att delta i en inspirationsdag om teknik. Den så kallade IGE-dagen, ”Introduce a girl to engineering” genomförs den 3 april med syftet att inspirera flickor att välja en teknisk utbildning på gymnasiet eller på högskolan.

BTH genomförde IGE-dagen för första gången förra året och då tog ett 20-tal unga kvinnor chansen att lära sig mer om teknik.

Under inspirationsdagen får deltagarna testa på olika typer av teknik och prova på att experimentera. Men det kanske allra viktigaste; de får träffa kvinnor som utbildat sig till ingenjör och som berättar hur det är att studera teknik på högskolan och hur det är att arbeta som ingenjör.

En av flickorna som deltog förra året är Roz Shafiaa. Hon går tekniskt program på gymnasiet och hon är väldigt intresserad av teknik.

– Jag tycker det är spännande med teknik och jag ska absolut fortsätta att studera det på högskolan – helst programmering. Jag tycker det är jättebra att vi får prova på teknik på det här sättet, säger hon.

Inspirationsdagen som genomförs över hela landet har initierats av Womengineer – en organisation som verkar för att fler kvinnor ska välja ingenjörsyrket. I Blekinge län arrangerar även Södra, Uniper, Volvo Cars och Rise inspirationsdag på sina företag.

Är du intresserad av att komma på inspirationsdagen på BTH den 3 april, läs gärna mer på länken nedan där du även kan anmäla dig: https://womengineer.org/igeday/

Du hittar även evenemangen och anmälningslänkar på vår Facebooksida under evenemang.

 

 

28 januari 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×