”Jag hoppas på fem glada år”

BTH har under veckan hälsat drygt 1000 nya studenter välkomna till en ny hösttermin. En av dem är Axel Karlsson som ska studera till civilingenjör i spel- och programvaruteknik. Han hoppas på fem glada år.

Vi är väldigt glada över att kunna hälsa 1 040 nya programstudenter välkomna till en ny hösttermin på BTH, även om den i år blir lite annorlunda  på grund av pandemin. Under den här första veckan har studenterna haft upprop med sin ansvariga lärare, startat vissa kurser och gjort en rundvandring på campus. Blekinge studentkår och Rosenboms nation har dessutom genomfört aktiviteter för att alla nya studenter ska känna sig välkomna.

En av studenterna är Axel Karlsson. Han har tidigare läst Tekniskt basår vid BTH och har därmed säkrat en plats på någon av våra ingenjörsutbildningar.

– Jag valde civilingenjör i spel- och programvaruteknik för att jag är intresserad av tv-spelsuppbyggnad och av programmering. Att få arbeta med game design – att skapa spelen – eller programmering är min dröm, berättar Axel.

Axel menar att det tekniska basåret gav honom en bra start, framför allt när det gäller den viktiga matematiken.

– Det märktes redan igår, på första föreläsningen i matematik, att det jag fick på basåret gav mig en bra start.

Nu har Axel fem år av studier på civilingenjörsprogrammet framför sig och ser fram emot att träffa sina kurskamrater.

– Jag hoppas på fem glada år, avslutar Axel.

27 augusti 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×