Markant ökning av sökande till Sjuksköterskeprogrammet

Hela 31 procent fler valde Sjuksköterskeprogrammet vid BTH i första hand, jämfört med förra året, visar UHR:s antagningsstatistik. 

Den 15 oktober var sista dag för anmälan för studier till vårterminen 2022. Enligt antagningsstatistiken från UHR, Universitets- och högskolerådet har 31 procent fler studenter valt Sjuksköterskeprogrammet vid BTH i första hand, jämfört med förra året.

– Vi är mycket glada att det fortsatt finns ett ökat intresse för att söka till Sjuksköterskeprogrammet. Det kan vara en effekt av pandemin, men det visar också på att det är attraktivt att läsa till sjuksköterska, säger Lisa Skär, prefekt vid institutionen för hälsa vid BTH.

Dessutom ökar det totala antalet anmälningar till BTH:s sjuksköterskeprogram med 19 procent. I år sökte 714 studenter och förra året sökte 599 studenter.

En internationell examen och stark efterfrågan på arbetsmarknaden
Sjuksköterskeprogrammet är en treårig utbildning som startar varje höst och vår. Det råder i dag brist på sjuksköterskor och jobben finns inom både landsting, kommuner och privata verksamheter.

En stor och viktig del av utbildningen är VFU ­– verksamhetsförlagd utbildning inom hälso- och sjukvården.

Efter examen kan du arbeta som sjuksköterska både i Sverige och utomlands, eller välja att läsa vidare till specialistsjuksköterska.

Läs mer om Sjuksköterskeprogrammet vid BTH.

21 oktober 2021

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×